Home » Phantom 5 – Play To Win

Phantom 5 – Play To Win

door Edwin Knip
118 views 1 minuten leestijd

Melodische hardrock uit Duitsland.
Het tweede album van zanger Claus Lessmann en zijn band, gitarist Robert Boebel, gitarist/bassist Michael Voss en drummer Axel Kruse. In ruim drie kwartier tijd komen er stevige nummers voorbij waarvan de meeste toch wel heel erg veel aan de betere Alice Cooper nummers doen denken. En dat is een compliment.
Het album opent met The Change In You, gevolgd door Crossfire. Nummers met stevig en zeer nadrukkelijk aanwezig gitaarspel. Goed in het gehoor liggende riffs en zelfs nog een solo. De stem van Lessmann is aangenaam om naar te luisteren. Als Play To Win begint is er heel even tijd om achter over te leunen, het nummer opent met een rustige pianopartij. Maar al heel snel gaat het vol gas weer verder, geen tijd om te blijven staan, we moeten door.
Bij Do You Believe In Love zit dan toch dat rustpunt. Het nummer is bijna een ballad en ook hier blijkt Lessmann zijn vocalen goed te kunnen gebruiken. Omlijst door koortjes en indringend gitaarspel zet hij een mooi nummer neer. Aan het einde van het album horen we nog Shadows Dance met uptempo drumslagen en vuig gitaarspel, rock zoals we dat graag willen horen. Het album wordt afgesloten met het rustige Reach Out.
Wederom weet Phantom 5 te overtuigen met een sterk album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00