Home » Robin Beck – Love Is Coming

Robin Beck – Love Is Coming

door Edwin Knip
128 views 2 minuten leestijd

Een spiksplinternieuw album van een oude bekende.
Terug van nooit weggeweest lanceert Robin Beck haar nieuwe album. In Nederland (te) weinig hits gescoord, maar toch weet iedereen wie ze is. Wie herinnert zich dat fantastische nummer First Time nou niet? Eigenlijk de enige hitnotering in de Nederlandse top 40, maar wel een nummer één plek. Uiteraard geholpen door een groot frisdrankmerk, maar toch.
Verwacht geen nummers in de lijn van First Time, integendeel. Het nieuwe albums kent stevige rocksongs en laat horen dat Beck nog steeds een fantastische stem heeft. Er zit voldoende volume en overtuiging in de zangpartijen en mede daardoor is dit een zeer aantrekkelijk album geworden. Op dit album werkt ze samen met Clif Magness (Steve Perry, Avril Lavigne) en James Christian. In de begeleidende tekst wordt zonder terughoudendheid gesproken over een tracklisting met louter hits.
Terugkomend op haar hit in Nederland, het nummer In These Eyes heeft er wel wat van weg. De combinatie van piano en gitaar en de melodielijn zouden herinneringen op kunnen roepen aan die hit van weleer. Beck laat horen dat ze nog steeds de capaciteit bezit om van rustige zangpartijen naadloos over te schakelen naar stevige, hoge uithalen. Haar stem heeft vrijwel niets ingeleverd in al die jaren.
De instrumentale stukken op het album zijn allemaal gespeeld door Clif Magness, met een paar uitzonderingen. Zowel de gitaar solo in het titelnummer Love Is Coming als de gitaarpartijen in On The Brightside zijn gespeeld door Tommy Denander. En op Crave The Touch wordt de intro van het nummer gespeeld door James Christian, die ook de percussie in dit nummer voor zijn rekening neemt.
Of het allemaal hits zijn moet nog blijken, feit is wel dat twaalf uitstekende nummers op het album staan. Dit is een album dat werkelijk geen moment verveeld en het rechtvaardigt de aanwezigheid van Beck aan het poprock front in de hedendaagse muziek.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00