Home » Picture – Warhorse

Picture – Warhorse

door Arjen de Graaf
116 views 2 minuten leestijd

In de jaren 80 was Picture een van de toonaangevende bands voor hardrockminnend Nederland en leverde in die jaren met o.a. Diamond dreamer en Eternal dark een aantal uitstekende albums af. Vooral Diamond dreamer uit 1982 is met recht een klassieker in de Nederlandse hardrockhistorie en is nog steeds met enige regelmaat te vinden op de draaitafel van ondergetekende. Een album dat de tand des tijds opvallend goed heeft doorstaan.
Sinds 2008 is Picture weer aktief en doen ze het zeker niet onverdienstelijk. Na Old dogs new tricks (2009) is er nu het nieuwe album Warhorse waarop de band wederom laat horen muzikaal niet of nauwelijks te zijn veranderd. En dat is maar goed ook. Picture staat garant voor recht-toe-recht-aan hardrock/heavy metal met hakkende gitaarriffs en beukende drums. De ritmesectie bestaat nog altijd uit oudgedienden Rinus Vreugdenhill (bas) en Laurens Bakker (drums) aangevuld door zanger Pete Lovell en gitaristen Peter Bourbon en Mike Ferguson.
De productie van Warhorse was in handen van de band zelf en het geheel is gemixt door Oscar Holleman (o.a. Within Temptation, My Favorite Scar) en klinkt dan ook als een klok. Zoals gezegd hakt en beukt het album er lekker op los in de bekende Picture traditie waarbij de invloeden van Diamond dreamer en Eternal dark ook aanwezig zijn. Het niveau van die albums wordt weliswaar niet gehaald maar fans van Picture zullen ogetwijfeld prima uit de voeten kunnen met nummers als Rejected, Edge of hell, Think I lost my way en Stand my ground. Overbodig is echter een nieuwe uitvoering van Eternal dark die niet kan tippen aan de originele versie. Lovell heeft overigens een apart stemgeluid waar je van moet houden. Persoonlijk kan ik er niet zoveel mee maar ik kan me ook voorstellen dat er genoeg fans zijn die er prima mee uit de voeten kunnen. Het blijft nou eenmaal een kwestie van smaak. Al met al is Warhorse een prima Picture album.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00