Home » Piledriver – 20th anniversary show

Piledriver – 20th anniversary show

door Filip van der Linden
228 views 2 minuten leestijd

Piledriver is een Duitse Status Quo-tributeband die meer wil zijn dan dat. Behalve de hits en minder bekende nummers van de originele Quo brengen ze ook eigen nummers in de stijl van de Britten. Dat nemen ze bij Piledriver heel serieus: op hun laatste CD Brothers In Boogie staan slechts twee relatief onbekende Quo-songs. De rest is eigen werk en is zelfs niet altijd in de stijl van. Ze lieten die CD producen door Stefan Kaufmann (Accept, UDO, Rough Silk, Outrage, Vanize, Crystal Ball, Majesty) en brachten die uit op hun eigen Rockwall Records, compleet met singles en videoclips. Ze hebben zelfs eigen T-shirts en petjes. De band heeft met Hans in ‘t Zandt een Nederlandse drummer. Hem kan je kennen van Vengeance of Praying Mantis.
 
Piledriver houdt niet van half werk. Voor de twintigste verjaardag van hun tributeband dachten ze aan een live-opname. Maar in de wereld van Piledriver wordt zo’n 20th anniversary show dus meteen een dubbel-CD met meteen een Blu Ray erbij. Stefan Kaufmann nam opnieuw de productie en mix in handen.De opnames werden gemaakt bij een optreden in Wattenscheid en bieden een mooi overzicht van waar de band voor staat. Van de klassieke Quo-hits tot het eigen werk.
 
Dat eigen werk valt reuze mee. Het zijn geen platte kopieën. De nummers hadden inderdaad op een album van Status Quo kunnen staan, maar misschien niet meteen als single. Mocht Piledriver geen tributeband zijn, zouden ze nog goed aan de bak komen als classic rock band.
 
Blijft de vraag of je hier iets aan hebt als fan van Status Quo. Je hoort (en ziet) een tributeband live spelen. Een heel verdienstelijke tributeband, maar niet het origineel.  Met tussenteksten in het Duits. Toch zal je hier als Quo-fan wel een pak plezier aan beleven. Maar ga Piledriver vooral live eens checken. Ze zijn best goed. En als je een paar puike nummers hoort die je nog niet kende, koop dan Brothers In Boogie. Je kan zomaar op 14 oktober naar Poppodium Iduna in Drachten om ze aan het werk te zien. Het wordt een feestje. Beloofd!
 Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00