Home » Seether naar 013 Tilburg

Seether naar 013 Tilburg

door Patrick Spruytenburg
175 views 1 minuten leestijd

Zuid-Afrika staat niet direct bekend vanwege zijn ijzersterke rockbands, maar Seether is een zeer smakelijke uitzondering. De post-grungeband draait alweer meer dan 15 jaar mee en kent al snel na de oprichting in 1999 grote successen. De groep is gezegend met een sterke aanpakkersmentaliteit en tourt zich een slag in de rondte. Wanneer het trio op wereldtournee gaat met Evanescence en met diens zangeres Amy Lee een duet opneemt (‘Broken’) gaat het opeens hard.
De muziek van het drietal leunt sterk op het geluid van grungebands als Nirvana, maar borduurt daar vervolgens op voort middels moderne rockinvloeden wat een heel catchy geluid oplevert. Seether schrijft met dat geluid ook nog eens zodanig pakkende liedjes, dat de Verenigde Staten en Europa al vlot door de knieën gaan. Vooral ‘Karma & Effect’ (2005) met de bijbehorende hitsingles ‘Remedy’ en ‘Fake It’ doen zeer goede zaken. In mei komt het nieuwe album ‘Poison The Parish’ uit en single ‘Let You Down’ is alvast een heerlijk voorproefje.
Het Engelse trio LTNT (spreek uit: Lieutenant) maakt heerlijk vuige rock ‘n’ roll. Vuist in de lucht! De Amerikaanse spierballenrockers van Sons Of Texas openen.
Wanneer: zondag 24 september
19:00 uur: deuren open
19:30 uur: aanvang
Rockprtaal.nl is aanwezig voor een live review.
bron: website 013

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00