Home » Piotr Grudziński (gitarist van Riverside) plotseling overleden

Piotr Grudziński (gitarist van Riverside) plotseling overleden

door Maurice van der Zalm
278 views 1 minuten leestijd

 
In our deepest pain and disbelief we would like to inform you that our dearest friend and brother Piotr Grudzinski has passed away this morning. We kindly ask you to respect the privacy of his family and friends.” (http://riversideband.pl/en/news)
Piotr was in 2001 één van de oprichters van een progressieve band, die met de komst van Mariusz Duda in 2003 omgedoopot zou worden tot Riverside. Vanaf de release van het tweede album Second Life Syndrome ging het bergopwaarts met de band. De mengeling van symfonische en psychedelische rock/metal, aangevuld met langdurige muzikale emotiestukken zorgden ervoor dat de band steeds populairder werd. Vorig jaar bracht de band het prachtige album Love, Fear And The Timemachine uit dat de top tien van de album top 100 wist te halen en waren beide concerten in Nederland van ongekende kwaliteit.
Het gitaarspel van Piotr was subtiel en trefzeker en hij wist met zijn spel menig hart te raken. Zijn plotseling overlijden is vooral een gemis voor zijn naaste familie en vrienden, maar laat ook een gat achter in de harten van alle Riversidefans over de gehele wereld.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00