Home » Plum Green – Somnambulistic

Plum Green – Somnambulistic

door Edwin Knip
92 views 1 minuten leestijd

Atmosferische dream-folk uit Australië.
De album titel Somnambulistic staat voor slaapwandelen en bij het beluisteren van het album klinkt deze titel logisch. Door de atmosferische klanken zweef je weg in je eigen droom wereld, alles om je heen vervaagt en er is slechts rust. En dat is fijn in deze hectische uptempo wereld.  Na een 12″ in 2016 en een 7″ single en cassette in 2018 is dit de vierde release van Green, en tevens haar debuut album.
Ze is geboren in Engeland, groeit op in Nieuw Zeeland en woont tegenwoordig in Australie. Green combineert folkelementen met gothic rock en post-rock. Haar teksten gaan over het oproepen van geesten en andere nachtelijke creaturen. Donkere teksten die door de minimale muzikale begeleiding en de frisse vocalen helemaal niet zwaar op de maag liggen. Gitarist Daniel Cross begeleidt haar op dit album. Naast de gitaar wordt er nog een groot assortiment aan instrumenten gebruikt, waaronder het Melbourne Town Hall Grand Organ waarvan gezegd wordt dat dit het grootste instrument is op het Zuidelijk halfrond.
Het album is geproduceerd en gemixt door Daniel Cross. Op het album zelf horen we naast een strijkkwartet ook bijdrages van Tonal Noir uit Macedonie en Valentina Veil (VV & The Void).
Negen mooie, ingetogen nummers met titels als White Kitten, Grave Snuggler of People Of Snow. Green weet de luisteraar gedurende een half uur te boeien, de nummers hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht. En dat is dan weer de kracht van dit album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00