Home » Preamp Disaster – By The Edges

Preamp Disaster – By The Edges

door Xander Pas
164 views 2 minuten leestijd

Preamp Disaster is een band waar ik nog niets van af wist. Toen ik hoorde dat dit een Atmospheric Post-Doom band is, had ik meteen interesse in de nieuwe EP die ze eerder dit jaar hebben uitgebracht. Ze brachten eerder al een aantal studio albums uit, waarvan het debuut ”Among the Clouds” al meer dan 12 jaar bestaat inmiddels.
Het eerste nummer ”Above the Bloodline” is al een groede kennismaking met Preamp Disaster en geeft een goede indruk van wat er voor de rest te verwachten is. Het tweede nummer ”Dark Brilliance” sluit hier namelijk erg goed bij aan, al heeft dit iets meer futuristische geluiden. Bij beide nummers ben ik erg te spreken over de instrumentals, vooral de bass springt eruit. Dat is erg belangrijk bij een Doom band. Ik prefereer het tweede nummer wel, het nummer heeft een fanatstische atsmosfeer wat me bijna het nummer insleurt. Ik heb van begin tot eind met volle concentratie en aandacht naar dit nummer geluisterd en hoorde iedere keer weer dingen die ik niet eerder had gehoord.
”Holdun” begint met een riff wat bijna van Black Sabbath had kunnen zijn. Dit is doom zoals ik gewend ben. Ook hier speelt de bass een grote rol, wat altijd een bonus is. Heerlijk geluid wat door rake klappen op het drumstel worden gecomplimenteerd. In mijn ogen is dit misschien wel het hoogtepunt van de EP al is dat moeilijk te zeggen. Alle nummers zitten bijzonder goed in elkaar. Tot slot worden we verbleid met het spel van drummer Sandro Hächler wat goed aangevuld wordt met het stevige bass geluid van Silvan Weibel en het gitaarspel van Urs Schnyder en Damian Ruckstuhl.
Mocht je Preamp Disaster nog niet kennen, luister eens naar deze EP. Na het luisteren van de EP ben ik erg benieuwd geraakt naar de rest van hun discografie, waar ik dan ook zeker naar ga luisteren. Wederom een leuke ontdekking in het doom genre.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00