Home » Pretty Maids – It comes alive

Pretty Maids – It comes alive

door Arjen de Graaf
106 views 2 minuten leestijd

Maar liefst 30 jaar draait het uit Denemarken afkomstige Pretty Maids alweer mee in het hardrockwereldje en dat heugelijke feit vieren de heren met een live album. Op It comes alive bewijst de band nog altijd springlevend te zijn en tevens barstensvol inspiratie te zitten. De spelvreugde spat er namelijk vanaf.
Opgenomen in Zwitserland voor een enthousiast publiek laat Pretty Maids horen hoe melodieuze hardrock gespeeld moet worden. It comes alive heeft alles wat een live album moet hebben. Een band in grootse vorm, een goede sound en een heerlijke live sfeer. Bovendien is zanger Ronnie Atkins nog altijd gezegend met een geweldige stem en kan hij zich makkelijk meten met de grote hardrockzangers op deze aardkloot. Ook Ken Hammer staat op gitaar nog altijd zijn mannetje. Een mooie constatering want eerlijk gezegd was ik de band jaren geleden al uit het oog verloren.
Het album bevat niet minder dan 21 nummers!!!! die een uitstekend overzicht geven van 30 jaar Pretty Maids en tevens de muzikale diversiteit van de band laten horen. Van recht-toe-recht-aan rockers als INVU, Back to back en Future world tot ballads als Savage heart en het geweldige Walk away. Daarentegen zijn nummers als Hell on high heels, Wake up to the real world en Clay pure AOR. Voor ieder wat wils dus. Het zijn ook vooral die AOR getinte songs waarin Atkins excelleert en het hoogtepunt zijn van het album. Maar ook het hardere werk als Rock the house en het heerlijke Scream (luister eens naar het publiek) gaan erin als koek.
Deze ‘hernieuwde’ kennismaking met Pretty Maids bevalt mij uitstekend. De echte fans zullen ongetwijfeld een gat in de lucht springen met It comes alive en als je nog niet bekend bent met de band dan is dit eveneens het perfecte album om mee te beginnen.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00