Home » Primordial sluit metaldag van Herbakkersfestival af

Primordial sluit metaldag van Herbakkersfestival af

door Filip van der Linden
124 views 2 minuten leestijd

De organisatoren van het Herbakkersfestival in het Belgische Eeklo (net over de grens, nabij Zeeland) hebben de affiche van hun metaldag klaar. De vorige jaren stonden er reeds knappe bands op de affiche van dit gratis stadsfestival, zoals Rotting Christ, Ostrogoth en Fiablo Blvd. Op vrijdag 18 augustus spelen opnieuw drie toppers uit het metalgenre de pannen van het dak in Eeklo.
 
De metalavond zal geopend worden door de lokale veteranen van The Difference. Al sinds 1996 is deze band actief en heeft ondertussen een zeer stevige livereputatie opgebouwd binnen en buiten het Meetjesland, met optredens op o.a. het Meetjeslands Metalfest, Alcatraz Metalfest en Graspop Metal Meeting. De band brengt een mix tussen doom en heavy metal.
 
De tweede band op 18 augustus is de West-Vlaamse, melodische metalband Dyscordia. Deze band bestaat uit muzikanten die al heel wat ervaring hebben opgedaan bij bands zoals Gwyllion, Double Diamond en Artrach. Dyscordia stond reeds in het voorprogramma van Primal Fear, ReVamp, Ensiferum, Alestorm en At Vance en op festivals zoals PPM Fest, Dokk’em Open Air en Graspop Metal Meeting. Hun laatste cd ‘Words in Ruin’ werd overstelpt met goede reviews, ook op Rockportaal.nl.
 
Met Primordial heeft de organiserende vzw Bakfiets dit jaar opnieuw een internationale klepper als headliner. De funderingen van deze Ierse band werden gelegd in 1987 en ondertussen is Primordial een graaggeziene gast op festivals over de ganse wereld. De muziek van Primordial kan omschreven worden als een unieke mix van doom metal, black metal en Keltische invloeden. De band stond al tweemaal op Graspop Metal Meeting.
 
https://www.facebook.com/herbakkersfestival/?hc_ref=NEWSFEED
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00