Home » Programma 36e editie Bluesrock Tegelen compleet

Programma 36e editie Bluesrock Tegelen compleet

door Dave van Hout
135 views 5 minuten leestijd

JULIAN SAS, DANNY BRYANT BIG BAND en DEDE PRIEST & JOHNNY CLARK’S OUTLAWS
MAKEN PROGRAMMA 36e EDITIE BLUESROCK FESTIVAL COMPLEET
ZATERDAG 7 SEPTEMBER 2019
OPENLUCHTTHEATER DE DOOLHOF TEGELEN

Met de bevestigingen van Julian Sas, Danny Bryant Big Band en Dede Priest & Johnny Clark’s Outlaws is het programma van de 36e editie van het jaarlijkse Bluesrock Festival van Tegelen compleet. Eerder werden al DeWolff, Kenny Neal, The Cards en Vendetta Drive bekend gemaakt. Kaartverkoop voor het festival is reeds gestart via www.ticketmaster.nl.
Met de laatste toevoegingen is het programma van Bluesrock Festival 2019 compleet en krijgt het publiek op zaterdag 7 september in het openluchttheater De Doolhof wederom een goed gevulde dag met blues, roots, rock & roll, country, soul, gospel en rock voorgeschoteld. Voor ieder wat wils!
De gitarist en zanger Julian Sas is al vele jaren een van Nederlands succesvolste Bluesartiesten, in 2016 won hij zelfs de ‘European Blues Award’ in de categorie ‘Beste Live Muzikant’. Standvastig varen Julian Sas en zijn muzikale partners al bijna 25 jaar een eigen koers in het muzieklandschap. Geen compromissen is altijd het idee achter de band geweest. Eerlijke muziek vanuit hart, ziel en hard werken. De rock ‘n roll gedachte –  het revolutionaire aspect daarvan – zit diep geworteld in de ziel van deze band. Het nieuwe album “Stand Your Ground” belichaamt alles waar de band voor staat en is een nieuw hoofdstuk in het reeds indrukwekkend oeuvre van deze blues-rockers. Julian Sas is een graag geziene gast in Tegelen en staat dit jaar voor de vierde keer op het podium van het festival.
Danny Bryant is al bijna 20 jaar een van de toppers in de Europese Bluesscene en stond al twee keer eerder in Tegelen. Dit keer komt hij met een heuse Big Band voor een exclusieve NL show naar het Bluesrock festval. De Danny Bryant Big Band ontstaat in de winter van 2016 als project met als aanleiding de bewerking van de single ‘Prisoner of the Blues’. Het is voor Danny altijd een droom geweest om met een Big Band te werken en de bewerking van de single leidt in 2017 zelfs tot een eerste tour door Europa. Danny: “Something I have always wanted to do. We are mixing the new with the old: modernized and re-presented versions of my own work in a classic big band format, with a couple of Blues classic alongside.” De succesvolle tour, waarbij er enkele shows worden opgenomen en uitgebracht op een dubbel album, krijgt zo veel respons dat besloten wordt het project in leven te houden en op regelmatige basis te blijven optreden. Inmiddels heeft de Danny Bryant Big Band op diverse grote blues- en Jazzfestivals en concertzalen door heel Europa gestaan en zag het studioalbum “Means Of Escape” het levenslicht.
De samenwerking tussen Dede Priest & Johnny Clark’s Outlaws leidt tot een unieke en herkenbare stijl die Blues combineert met elementen uit de Rock, Soul, Gospel, Folk en Country. Dede Priest, opgegroeid in Texas, heeft door jarenlang optreden een internationale naam opgebouwd. Deze muzikante beweegt zich met haar imposante stem, gitaar én viool tussen authentieke Blues, (Southern) Rock, Soul, Jazz en Folk en roept herinneringen op aan Sister Rosetta Tharpe, Big mama Thornton, Etta James, Don Sugarcane Harris, Freddie King en T-Bone Walker. Johnny Clark’s Outlaws is een klassieke 3 man’s band uit Nederland met de wortels diep in de Amerikaanse muziek traditie. Hun eerste CD, “Flowers Under The Bridge” (2017), ontving buitengewoon goede recensies. De samenwerking leidt tot optredens waarbij originele songs hun stempel drukken op een geladen atmosfeer in een hedendaagse cross-over stijl.
36e editie Bluesrock Festival, zaterdag 7 september 2019, Openluchttheater De Doolhof, Tegelen met:
DEWOLFF
JULIAN SAS
KENNY NEAL
DANNY BRYANT BIG BAND
DEDE PRIEST & JOHNNY CLARK’S OUTLAWS
THE CARDS
VENDETTA DRIVE

De organisatie is een samenwerking tussen Buro Pinkpop en Mojo Concerts. Kaarten kosten in de voorverkoop € 39,00 (excl. € 3,90 servicekosten) en aan de dagkassa € 45,00. De voorverkoop is reeds gestart via www.ticketmaster.nl, 0900-3001250 (0,60 cpm) en alle Primera winkels. Ook voorverkoop in Venlo: Sounds, Sittard: Music Machine, Tegelen: Café de Witte en Servicebalie Albert Heijn, Geleen: Buro Pinkpop, Heerlen: Satisfaction en in Oost Souburg: Pedaal Produkties.
De eerste editie van het festival in 1984 werd opgedragen aan de in dat jaar overleden Bluespionier Alexis Korner. In de vierendertig edities die volgden passeerden bijna 75.000 bezoekers de kassa’s van de unieke locatie, vonden er 256 optredens plaats waaronder grote namen als Walter Trout, Rory Gallagher, Johnny Winter, Ten Years After, Joe Bonamassa, Beth Hart, Gary Moore en Solomon Burke. In de afgelopen jaren is het festival één van de langst lopende en bekendste Bluesfestivals van Nederland geworden. Het festival wordt al sinds de eerste editie ieder jaar georganiseerd in openluchttheater “De Doolhof” waar regen absoluut geen spelbreker is want het gigantische dak van het theater dient als een paraplu boven de bezoekers. Dit dak en het decor van de Passiespelen maken deze locatie dan ook zo uniek. Kijk voor meer informatie over het festival op www.bluesrockfestival.nl.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00