Home » Protection Patrol Pinkerton – Good Music Beautiful People

Protection Patrol Pinkerton – Good Music Beautiful People

door Edwin Knip
152 views 2 minuten leestijd

ProtectionPatrolPinkerton coverCatchy Indiepop uit België. Het tweede album van de vijfkoppige formatie uit Tielt is een feit.
Onder leiding van zanger Jelle Denturck won de band in 2012 het pop- en rockconcours De Beloften in België. Het debuutalbum volgde in 2013 en oogstte veel positieve reacties. Verder bestaat de band op dit moment uit de gitaristen Laurens Vansteelandt en Pieter-Willem Lauwers, aangevuld met bassist Nils Tijtgat en drummer Floris Kesteloot. Met hulp van producer Floris De Decker wordt er aan het tweede album gewerkt. Er is geen strak omlijnd plan, maar de band wilde wel dat de lat hoog lag. Voordat het album daadwerkelijk uitkwam, bestormde de band de hitlijsten met het mooie Don’t Wreck This, een nummer dat enthousiast ontvangen is.
De nummers op het album zijn aanstekelijk, lekker in het gehoor liggende refreintjes. Toch klinkt niet alles even gelikt, er is gelukkig ook ruimte om met diverse geluidjes en klanken te experimenteren. Dit maakt het geheel een lekker in het gehoor liggend album. Een leuke verrassing zit er aan het eind, als het slotnummer One Of These Days abrupt stopt, en dan na een stilte van ruim twee minuten gevolgd wordt door een Beatles achtig nummer. Mooi intiem, piano en zang is dit wel een heel ander nummer dan de rest van het album. Toch past het er perfect tussen. Halverwege staat nog het mooie ingetogen Oh Boy, een nummer dat onopvallend tussen de andere nummers staat. Een onverwacht juweeltje.
Al met al een mooi album, en zoals het in de bijgeleverde bio staat, de band levert het hele jaar door perfecte zomersingles. En zo is dat!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00