Home » King Charles – Gamble For A Rose

King Charles – Gamble For A Rose

door Edwin Knip
108 views 2 minuten leestijd

KingCharles coverAfgeknipte dreads, een volledig nieuwe look, King Charles presenteert met trots zijn nieuwe album Gamble For A Rose.
Geboren als Charles Costa in 1985 wordt zijn muzikale ontwikkeling mede gevormd door het deelnemen in het schoolkoor. , en het zelf schrijven van nummers vanaf zijn zeventiende levensjaar. Costa speelt gitaar, piano en cello. In 2009 wint hij als eerste Britse artiest ooit de International Songwriting Competition in Nashville met zijn zelfgeschreven nummer Love Lust. Na het uitbrengen van zijn debuutalbum breekt Costa met zijn platenmaatschappij en productie team. Dit wordt mede veroorzaakt doordat hij nog altijd de gevolgen ondervindt van een bijna fataal ski ongeluk. Het debuut album is eigenlijk niet geworden wat Costa wilde, dus het werd tijd om uit te zoeken wat hij muzikaal wilde.
Het resultaat is terug te vinden op zijn tweede album. Het album begint met het gepassioneerde Loose Change For The Boatsman, een nummer dat rustig opgebouwd wordt, om daarna te transformeren in een opgewekt, snel dansnummer. Het titelnummer Gamble For A Rose verhaalt over het moment dat hij ergens speelde, en zij kwam binnen. Hij raakt volledig van de kaart, de indruk is verpletterend. Lady Of The River is een vrolijk nummer, waarbij je vrijwel niet stil kunt blijven staan. Het eerste nummer dat Costa ooit schreef was Carry Me Away, dat nu voor het eerst op een album staat. Ingetogen en breekbaar klinkt het mooie In Silhouette, aan het einde van het album.
Het gehele album geeft de luisteraar een intieme blik in het gevoelsleven van King Charles. Een mooi, gevoelig album met sterke, dansbare melodieën.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00