Home » Cultus – Gezeteld in Zegeruïnen

Cultus – Gezeteld in Zegeruïnen

door erik@rockportaal.nl
162 views 2 minuten leestijd

Het is al weer dik acht jaar geleden dat Cultus een teken van leven heeft getoond. Neemt niet weg dat het brein achter Cultus, multi-instrumentalist A., niet stil heeft gezeten. Dit door onder andere actief te zijn in het Russische Blackdeath, Countess  (NL) en zeker niet de minste: de populaire Duitse band Heimdalls Wacht. Gelukkig heeft de beste man wat tijd vrij weten te maken om aan de slag te gaan met zijn eigen cult project. Let echter wel op: het betreft hier een opnieuw opgenomen versie van de in 2004 uitgebrachte plaat A Seat in Valhalla.
Ook al betreft het opnieuw opgenomen werk: het eindresultaat van Gezeteld in Zegeruïnen is  prima te versmaden en doorstaat wat mij betreft de tands des tijds. Na al die sluimerende jaren heeft Cultus gelukkig niet aan kracht ingeboet. Een lekkere pot agressieve, dreigende Heidense Black Metal wordt hier geboden. Met dit album weet men een prima sfeer te scheppen. Het klinkt lekker rauw, maar is desondanks prima geproduceerd. Zo zijn de baspartijen ook erg goed te horen in de mix en heeft dit werkstuk een lekker vol geluid. Productie technisch doet het me dan ook erg denken aan Black Metal werk wat in de jaren negentig is uitgebracht.
De nummers zijn stuk voor stuk prima geschreven waarbij vooral de heerlijk bezwerende melodische, doch agressieve gitaarpartijen van uitmuntende klasse zijn. Ook is het Nederlandse zangwerk erg herkenbaar al had deze soms wat minder eentonig mogen zijn. Ach, een kniesoor welke hier op let want Gezeteld in Zegeruïnen is een prima plaat geworden welke weer eens laat horen wat voor kwaliteit we in Nederland hebben. Luister maar eens naar het erg sterke en melodische I en VI, het agressieve II en IV en je weet wat je in huis haalt.
Liefhebbers van rauwe Pagan/Black Metal moeten dit zeker eens een luisterbeurt geven. Je zult je er vast geen buil aan vallen. Conclusie: lekkere plaat van eigen bodem. Oh ja, deze maand gaat Cultus op tour: zorg dat je er bij bent!
Tracklist:

  1. I
  2. II
  3. III
  4. IV
  5. V
  6. VI
  7. VII

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00