Home » Przemek Ratowski – Trough Infinity

Przemek Ratowski – Trough Infinity

183 views 3 minuten leestijd

Een artiest met veel vraagtekens….
Recent spotte ik op internet het album Trough Infinity van ene Przemek Ratowski. De muziek van deze man sprak mij enorm aan. Reden als zo vaak om verder op onderzoek uit te gaan. Tot zover niets vreemds. Na enig zoekwerk vind ik doorgaans snel informatie. Maar vrijwel niets van deze man. En wat ik vind is ook nog eens tegenstrijdige informatie. Te beginnen met zijn Bandcamp-website. Die site leert me dat de man domicilie heeft in het Zweedse Gothenburg. En dat hij vanaf december 2015 met enige regelmatig losse nummers als download uitbrengt. Over naar zijn openbare Facebook-pagina. Die geeft zijn bijnaam prijs: Remick. En zijn woonplaats: Stockholm! Maar ook zijn Poolse afkomst, want zijn pagina is volledig in het Pools. En ook dat hij voor het laatst in Polen voor een handvol toeschouwers optrad tijdens Radawa 2018.
Bijgekomen van deze verwarring stuurden wij de goede man een e-mail met een promo-verzoek. Net voordat ik de hoop op een reactie had laten varen ontving de Rockportaal-redactie een downloadlink. Het is gebruikelijk dat je het album dan netjes als mp3 ontvangt. Voorzien van aanvullende informatie zoals een biografie of op zijn minst wat persoonlijke info. Maar daar was helaas geen sprake van. Uitsluitend een niet geïndexeerde longplay van het album met nul-komma-nul informatie. Zelfs geen albumhoes.
Maar dan het volgende vraagteken, de titel van het album: Trough Infinity. Nu is mijn Engels niet van een hogeschool niveau, maar de spelling leek mij hier niet juist. Trough betekent immers etens- of voederbak dan wel trog. Ik ga er dan ook maar vanuit dat het schijfje Through Infinity moet heten, in het Nederlands vertaald ‘door oneindigheid’. Of er moet sprake zijn van een Pools/Zweedse practical joke waarvan de clou mij volledig ontgaat.
Maar nu terzake en over naar de muziek. Trough Infinity telt 10 nummers die eerder onafhankelijk van elkaar zijn uitgebracht. Alle nummers laten zich omschrijven als melodieuze instrumentale gitaarrock in het straatje van Steve Vai. De meeste daarvan zijn voorzien van toetsen en drums. Zonder uitzondering ligt alles uitstekend in het gehoor. Om het extra vol te laten klinken is een flinke dosis galm aan de productie toegevoegd. Het is een kwestie van smaak of je dat mooi vindt of niet. Wat mij betreft had hij daar meer mogen doseren.
Binnen dit genre opereren legio artiesten, waarvan Maxxess het meest in de buurt komt en misschien wel de bekendste is. Ben je liefhebber van door gitaar gedomineerde muziek bezoek dan de Bandcamp website van Przemek Ratowski en waag je aan een luistersessie. Mocht je meer informatie van deze man op het spoor komen, stuur ons dan een berichtje…

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00