Home » Radio Moscow – Live In California

Radio Moscow – Live In California

door Edwin Knip
150 views 2 minuten leestijd

frontEnergieke psychedelische rock uit de Verenigde Staten.
Radio Moscow is een band met drie leden, zanger/gitarist Parker Griggs, bassist Anthony Meier en drummer Paul Marrone. Na vijf studio albums werd het tijd voor een live registratie. Twee avonden achter elkaar, in december 2015, wordt er in Los Angeles gespeeld, in de Satellite Club. De opnames worden zonder overdubs op cd geperst. Bij de eerste keer beluisteren valt direct de overweldigende energie op, die de band uitstraalt. Het is haast onmogelijk dat je hier maar drie mensen hoort spelen. Lange instrumentale stukken worden sporadisch onderbroken door zang partijen. Het is een solide geheel van muziek en zang.
De band klinkt als een kruising tussen Jimi Hendrix en Harry ‘Cuby’ Muskee. Er is weinig tot geen interactie met het publiek, de band gaat volledig op in het vertolken van hun nummers. Ruim vijf kwartier aan muziek staat er op het album, en dat is goed voor veertien nummers. Tussen de nummers staat één cover, het nummer Chance Of Fate van Saint Anthony’s Fyre, een band uit de jaren zeventig. Het album opent met I Just Don”t Know, gevolgd door Death Of A Queen. Meteen valt op dat de gitaarpartijen flink de boventoon voeren. Lange solo’s doorkruisen continue de nummers. In No Good Woman mag Marrone zich helemaal uitleven tijdens zijn drumsolo, en het is één van de weinige keren dat er duidelijk publiek te horen is. Samen met Before It Burns is dit nummer bijna negen minuten lang.
Voor de liefhebbers van gitaarmuziek is dit album absoluut aan te raden. Live heeft de band een behoorlijk goede reputatie opgebouwd, onder andere tijdens shows met Graveyard, Witchcraft en Joe Bonamassa. Het is op dit moment niet bekend of de band binnenkort naar Europa komt voor live shows.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00