Home » Rats on Rafts – Where Is My Dream?

Rats on Rafts – Where Is My Dream?

door Filip van der Linden
148 views 1 minuten leestijd

Een postpunk-opera in vier bedrijven is misschien een goede definitie van de vinyl-single Where Is My Dream? van de Rotterdamse band Rats On Rafts.  Het gaat van een David Lynch-intro naar Oosterse pop, dan naar ijselijk gehuil op een deuntje uit de begindagen van The Cure om alles op een hoopje te gooien in de finale.
Intrigerend is de A-kant al zeker. Of Where Is My Dream? ook een klassieker wordt, valt nog te bekijken. Maar het is alvast een opus met epische proporties dat toch heel organisch aanvoelt en het is een track die je meteen uit duizend andere postpunktracks kan herkennen. Zelfs als het gehuil je een ongemakkelijk gevoel geeft, is er nog de dansbare muziek die voor genoeg tegengewicht zorgt. Lekker dwars en maar een klein beetje retro.
B-kantje Meggy is al eens eerder opgenomen, als een samenwerking met De Kift op een split-album. Dit is meer 80’s: diepdonkere underground-postpunk met een mooi-ronde baslijn en genoeg tempowisselingen om een deathmetalband jaloers te maken. Als je meer van ‘klassieke’ postpunk houdt, zal dit B-kantje je meer plezieren. Heb je het meer voor het experiment, dan wordt het de A-kant.
Exclusief te verkrijgen op vinyl (300 exemplaren) bij Spazz Records. Het knappe artwork krijg je er dan gewoon bij.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00