Home » Rave The Reqviem – Stigmata Itch

Rave The Reqviem – Stigmata Itch

door Edwin Knip
198 views 2 minuten leestijd

Een combinatie van industriële metal en elektronische rock samen met stevige symfonische muziek  zorgt voor steeds meer volgelingen van The Chvrch Of RTR.
De leden en ex-leden van de band hebben allemaal een rang gerelateerd aan religieuze bewegingen. The Prophet, Filip Lönnqvist is zanger, gitarist en programmeur. Hij is de bandleider. The Sister Svperior is zangeres Jennie Nord, The Cantor is Rickard Lindgren. Hij is zanger, toetsenist en percussionist. The Archbishop Petter Perseius bespeelt de bas en The Deacon Frank Petterson is de drummer. Daarnaast is er voor de moeder van Lönnqvist, ex-zangeres The Holy Mother Carola Lönnqvist ook nog een gastrol weggelegd.
De nummers kenmerken zich door een aanstekelijke melodie, afgewisseld met ruige zang en korte stevige gitaar riffs. Oh, The Joy! is het eerste nummer, een nummer met een minimum aan akoestische muzikale begeleiding en prachtige zang. Het lijkt toch een heel rustig album te gaan worden met dit nummer als openen. Zingend over Winter Paradise zou het zo maar een goed kerstnummer kunnen zijn. Met het nummer I Bring The Light gooit de band de remmen los. Beukende drums, gierende gitaren en onheilspellende zang van Rickard als The Cantor. Nord weet er een mindere donkere draai aan te geven met haar heldere zang. Het nummer is een voorbeeld van stevige industrial metal, maar met een hallelujah koortje. Het nummer sluit treffend af met de regel Fuck You Satan! I Bring The Light!
De band heeft zichzelf geen grenzen gesteld, alles is mogelijk. De teksten zijn spiritueel getint, Holy Homicide is een bombastisch nummer met een overdaad aan elektronische input. Alpha vs. Omega, She Will Weep en By The Horn Of Joshva. Stuk voor stuk sterke, melodieuze nummers. Dit album is voor de liefhebbers ruim veertig minuten genieten. Een verrassende benadering van industrial metal in een aangename verpakking.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00