Home » Unblessed Divine – The Coming Darkness

Unblessed Divine – The Coming Darkness

door Filip van der Linden
204 views 2 minuten leestijd

De Zuid-Afrikaan Lee Wollenschlaeger had al bij een paar Britse bands gespeeld toen hij in 2017 Brett Hoffmann mocht vervangen bij de bekende Amerikaanse deathmetalband Malevolent Creation. Hij nam als zanger en gitarist mee het album The 13th Beast op, maar dit jaar kwam die band met een nieuwe line up en die was zonder Wollenschlaeger.
Wollenschlaeger had bijna meteen nieuwe plannen. Voor zijn nieuwe bandproject Unblessed Divine verzamelde hij drie Zuid-Afrikanen die reeds in verschillende bands speelden en dan ook nog de Pool Michal Grall. Die zat een paar jaar bij het Nederlandse Sinister. Het vijftal komt meteen met de EP The Coming Darkness.
Hun muziek omschrijven ze als atmospheric death metal. Het atmosferische aspect komt vooral van Grall, die vaak een laagje hauting synths toevoegt aan de snelle, zeg maar raging deathmetal.  Wollenschlaeger is een prima zanger en hij draagt elke track met alleen al zijn vocalen. De rest van de band is prima, maar wat ze hier laten horen is misschien een beetje doorsnee. Dat wordt gecamoufleerd door die haunting synths. Die zijn er niet op elk moment, maar als ze er zijn, duwen ze de massieve en energieke gitaren meteen naar de achtergrond in de totaalsound, wat niet elke deathmetalfan zal kunnen waarderen. Al bij al is dit een leuke en misschien wel nieuwe variant van death, maar ze mogen dat concept zeker ook nog wat sterker uitwerken.
Van de drie tracks op deze EP (er is ook nog een outro) is Reborn Enlightened voor mij de sterkste, ook al omdat spoken word en korte koortjes voor wat meer afwisseling zorgen.
https://unblesseddivine.bandcamp.com/releases

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00