Home » Raven – Rock Until You Drop – a long day's journey DVD

Raven – Rock Until You Drop – a long day's journey DVD

door Maurice van der Zalm
183 views 2 minuten leestijd

cover Raven-Rock-Until-You-Drop-DVDDe DVD Rock Until You Drop vertelt ons in beeld en geluid het verhaal van de gebroeders Gallagher (niet te verwarren met die van Oasis) en Joe Hasselvander, beter bekend als de Engelse band Raven. Na de oprichting in 1975 duurde het tot begin jaren tachtig voordat ze hun debuut uitbrachten: Rock Until You Drop. Sindsdien timmert het drietal schijnbaar onvermoeibaar flink aan de weg.
Met de grammofoonplaten Wiped Out (1982) en All For One (1983) stonden ze aan de wieg van de thrashmetal en waren (en zijn) een voorbeeld voor onder meer Tom Angelripper (Sodom) en de leden van Kreator. Raven gebruikte tijdens hun optredens al (sport)helmen e.d. toen de leden van Slipknot nog in de luiers liepen. Daarbij zijn zij ook diegene die Metallica en Anthrax op sleeptouw namen als voorprogramma. De DVD Rock Until You Drop laat het allemaal zien op twee schijfjes. Schijf 1 laat in ruim drie uur de levensloop van de band zien. Van de broertjes Gallagher in het industriële Manchester waar werken in de fabriek of voetbal gemeengoed leek te zijn. Of….je begon gewoon een band. Beeldmateriaal uit de oude doos (Gouda 1982) laat een energieke band zien. Daar tussendoor vertellen Mark en John Gallagher zelf het verhaal van de band, daarin bijgestaan door verhalen van onder andere Lars Ulrich, Dee Snider en leden van Exodus, Tigers of Pan Tang en Thin Lizzy. Schijf 2 is een verzameling van liveregistraties vanaf Gouda 1982, van Chicago, Kingston NY, Japan tot en met beelden van hun tour in 2010, wederom in Nederland. Eén ding wordt daarin meteen duidelijk. De jongens mogen ouder geworden zijn, maar de muziek is nog altijd pittig en de podiumprestaties zijn immer doorspekt met een hoge dosis adrenaline, waarbij John de tand des tijds helemaal goed te lijken hebben doorstaan.
Heb je Raven eigenlijk nooit echt goed leren kennen dan is de DVD een prachtige geschiedschrijving waarin alle aspecten van Raven aan bod komen. Voor fans van Raven is het een geweldige bloemlezing van een band die thrashmetal liet ontspruiten en gerekend kan worden tot één van de bands die de New Wave Of British Heavy Metal vorm gaven. De geluidskwaliteit is helaas niet altijd optimaal, maar dat had ik eigenlijk ook niet verwacht van beelden uit de vorige eeuw.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00