Red Hot Chili Peppers derde headliner van Pinkpop 2023

RED HOT CHILI PEPPERS DERDE HEADLINER VAN PINKPOP 2023
OOK QUEENS OF THE STONE AGE, MACHINE GUN KELLY, THE WAR ON DRUGS, THE SCRIPT EN MEER BEVESTIGD
De Amerikaanse band Red Hot Chili Peppers voegt zich als derde en laatste headliner bij de line-up van Pinkpop 2023 en is daarmee afsluiter van het festival op zondag. Tevens hebben Queens of the Stone Age, Machine Gun Kelly, The War On Drugs, The Script, OneRepublic, The Black Keys, Niall Horan en nog veel meer acts hun aanwezigheid bevestigd. Pinkpop vindt plaats op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023 op Megaland in Landgraaf. De kaartverkoop voor Pinkpop start as zaterdag 26 november om 10:00 uur via Ticketmaster.
Red Hot Chili Peppers sluit het rijtje met headliners van de aankomende Pinkpop editie af. Met tot op heden maar liefst ruim 80 miljoen verkochte albums en twee nieuwe studioalbums die dit jaar het licht zagen, heeft de band zich opnieuw bewezen als één van de meest standvastige bands van de afgelopen decennia. Eerder werden P!NK en Robbie Williams aangekondigd als headliner voor respectievelijk de vrijdag en zaterdag van Pinkpop en nu voegt de uit Los Angeles afkomstige band zich bij deze namen op het affiche tijdens de Pinkpop zondag. 

Naast Anthony Kiedis en consorten is ook The War On Drugs de aankomende editie op het Pinkpop podium te zien: namelijk op vrijdag 16 juni. Bewapend met hun nieuwe single ‘Oceans of Darkness’, die afgelopen week 3FM Megahit werd, komt de band naar het zuiden om Megaland om hun vinger te winden. De pop komt deze dag van Ellie Goulding en van Niall Horan, die zijn solocarrière een vliegende start gaf met hits als ‘This Town‘ en ‘Slow Hands. Het andere uiterste krijgen we van Nova Twins: een Brits duo dat garant staat voor flinke rock met beukende drums, donderende bas en schreeuwende gitaren. Aan deze zijde van het spectrum vinden we ook de combinatie van kenmerkende Mongoolse keelzang met heavy metal van The Hu en het basisrecept van het Duitse Electric Callboy: hardcore, techno, metal en een flinke snuf humor. Met een lading nummer één noteringen en een Edison op zak mag Frenna Deluxe niet ontbreken: deze veelzijdige hiphopartiest vlecht moeiteloos genres aaneen. Tot slot is er voor liefhebbers van sfeervolle folk met een hoog meezinggehalte een bezoek van The Lumineers

Eerder beloofde Robbie Williams ons al een optreden op Pinkpop zaterdag. Voordat hij het podium op stapt, zijn de rockers van Queens of the Stone Age voor een vijfde keer te zien in Landgraaf. In het lijstje van oude Pinkpop bekenden staat ook The Script met hun stapel platina platen en talloze hits. Juist voor de eerste keer op Pinkpop zijn Dan Auerbach en Patrick Carney van The Black Keys, die bezoekers op een rock ‘n roll feestje trakteren. Nog meer gitaren komen van Alice Cooper, Joe Perry, Tommy Henriksen en Johnny Depp; samen beter bekend als Hollywood Vampires en van één van de meest succesvolle metalbands van deze eeuw: Disturbed. Voor een flinke indiepop injectie voegen we vandaag ook RONDÉ toe aan de zaterdag line-up. Het afgelopen jaar waren zij met grote hits als ‘Hard To Say Goodbye‘ en ‘Bright Eyes‘ niet weg te denken van de Nederlandse radio.

We gaan door naar zondag 18 juni. Voordat de heren van Red Hot Chili Peppers het podium betreden, reist ook Machine Gun Kelly met zijn meedogenloze mix van pop, punkrock en hiphop af naar Landgraaf. Pakkende poprock wordt deze dag verzorgd door OneRepublic en van de andere kant van de aardbol komt Tash Sultana, die met een veelzijdige manier van componeren en creëren een reputatie als livesensatie heeft opgebouwd. Eerder werd Goldband al aangekondigd voor zondag, nu voegen zich vanuit de Nederlandse vijver ook de rockers van DI-RECT, singer-songwriter Nielsonen Amsterdamse rapper Donnie zich bij de Hagenezen. Van het zuiden van Limburg worden we door Nathaniel Rateliff & The Night Sweats meegevoerd naar het zuiden van de Verenigde Staten met Rateliff’s energieke en met roots doorspekte liveshow. De metalcore komt op zondag van I Prevail en voor aanstekelijke poprocksongs kunnen Pinkpoppers zich melden bij Only The Poets, wiens muzikale carrière een flinke boost kreeg toen hun talent opviel bij Louis Tomlinson en ze met hem mee op tournee gingen.

De teller van aangekondigde namen staat met de toevoeging van deze 24 acts op 29, nadat optredens van P!NK, Robbie Williams, Editors, Goldband en MADOUX al eerder werden bekendgemaakt. Hiermee is bijna de helft van de line-up voor Pinkpop 2023 bekend.

Related posts

Decision – Chaos in a Can

Headbanger’s Balls Fest vult affiche aan

Pantera op 28 januari 2025 naar AFAS live