Home » Red Vultures – Damn Pretty

Red Vultures – Damn Pretty

door Maurice van der Zalm
91 views 2 minuten leestijd

cover Red Vultures Damn prettyMet de EP Dirty Cash liet de Red Vultures al horen dat stevige rock nog immer springlevend is in Nederland. Op het volledige album Damn Pretty komen de vier nummers van deze EP nog een keer terug. Het nummer Sharks knalt nog altijd mijn speakers uit en in Long Gone Enemy is het samenspel van bas en gitaar nog altijd bijzonder spannend om naar te luisteren. Verdere verwijzingen zijn in de eerdere recensie al uitgebreid naar voren gekomen. Op Damn Pretty gaan de heren gepassioneerd verder met nummers waar het predikaat Rock met hoofdletters in lijkt te gegraveerd.
Voorbeelden hiervan vind je helemaal terug in The Sound Of The Homeless Man, Beam It Up en de eerste single van het album Slave. Laatstgenoemd nummer heeft een vol geluid, ligt goed in het gehoor en heeft door een herkenbaar refrein inderdaad hitpotentie. Aan het nummer New York moest ik in het begin nogal wennen. De stevige ritmesectie zorgt voor een opwindend hoorspel en het nummer wint aan kracht naarmate het vordert. Helaas is dat niet het geval in Jane.. Daar mis ik wat, maar dat wordt goed gemaakt in het muzikaal en tekstueel Beautiful Nails. Een nummer dat weinig om het lijf heeft, maar de geest van rock and roll ruimschoots vertegenwoordigd. In Waiting ligt de rock and roll eveneens aan de basis, hoewel er in het refrein van punkelementen zijn toegevoegd, waardoor het geheel aan kracht wint. Bijzonder nummer op Damn Pretty is Man In The Tree. Muzikaal gezien een heerlijk nummer. Tekstueel raak ik wat in de war. Het nummer beschrijft een situatie dat mij doet denken aan een uitzending van Hart van Nederland, maar dan in rockvorm met een pulserend drumritme en stevig gitaargeluid in de basis, terwijl de basgitaar van Patrick de Kok daar nog een schepje bovenop gooit.
Damn Pretty is het album geworden waar ik op had gehoopt na de aanstekelijke EP Dirty Cash. Red Vultures laat horen dat zij weten hoe goede nummers geschreven dienen te worden. Het lijkt mij dat deze band live voor de nodige geslaagde avonden kan zorgen. Mijn dagen zijn inmiddels prettig gevuld met dit album. De passie voor goede rock druipt er vanaf.
http://www.redvultures.com
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00