Home » Reformist blaast je weg met debuutsingle

Reformist blaast je weg met debuutsingle

door Maurice van der Zalm
295 views 2 minuten leestijd

The Warning
Reformist uit Eindhoven is een band die met The Warning hun debuutsingle uitbrengen. Een single die een begin is van een reeks singles die uiteindelijk de EP Reform , Rebuild gaan vormen. De band haalt elementen uit verschillende stijlen om hun eigen mix van moderne metal neer te zetten. Zo zullen liefhebbers van bijvoorbeeld Novelists, Periphery en Meshuggah zich wel vinden in het geluid van Reformist.
Reform, Rebuild zelf is een concept EP dat zich plaatst in een apocalyptische wereld. In zes singles worden de waarschuwingen (The Warning) de verwoesting en doorstart neergezet. In The Warning probeert een journalist de mensheid te waarschuwen, maar stuit hierbij op verzet, onwetendheid en onverschiligheid. De urgentie is er waarschijnlijk niet en als een roepende in de woestijn moet hij toezien hoe de ramp zich gaat voltrekken.
Muzikaal is de start van The Warning er één met spanning die zich ontlaadt in een ferm intro dat er meteen goed inhakt. De sfeer en intentie van de start weet Reformist goed vast te houden waarbij het gitaargeluid op de achtergrond juist dat subtiele accent geeft dat de muur van geluid extra gevoel meegeeft. Al gauw bemerk ik dat het idee van metalcore in alle facetten de compositie is ingerold en zich heeft ingebed in het totale geluid dat deze (nieuwe) Nederlandse band die daarmee meteen laat horen dat zij er toe (gaan) doen in het metalcoregenre.
Een kennismaking met een nieuw geluid is en blijft altijd spannend. Bij Reformist is die kennismaking kort en heftig en wanneer halverwege de compositie er even rust wordt genomen met lekker gitaarspel dat een opmars is voor een roffelende ontknoping. In het complete beeld van de compositie blijkt dat het complete plaatje me wel erg raakt. The Warning biedt me een compleet plaatje met spanning, veelzijdigheid en evenwicht en de urgentie straalt er (zeker door de zangpartij) vanaf. Ik popel nu al om de rest te mogen horen.
“The Warning” komt uit op alle social media- en streamingkanalen, klik op de volgende links om deze banger niet te missen!
YouTube Première: http://thewarning.rfrmst.com
Facebook: https://www.facebook.com/rfrmst
Instagram: https://www.instagram.com/rfrmst/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6xFMODZuwYPuLeILtpuOqI
Website: https://www.rfrmst.com/ it op alle social media- en streamingkanalen, klik op de volgende links om deze banger niet te missen!

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00