Home » Reject The Sickness – While Our World Dissolves

Reject The Sickness – While Our World Dissolves

door Filip van der Linden
218 views 2 minuten leestijd

Reject The Sickness is een vijfkoppige metalband uit België met conceptuele teksten over jongeren die niet altijd een plaats vinden in de maatschappij. Het gaat in de lyrics over misbruik, verwaarlozing en zelfverminking. De teksten zijn fictief, hoewel zanger Guy inspiratie kan putten uit zijn werk als maatschappelijk werker in de bijzondere jeugdzorg. Muzikaal worden melodische thrash en deathmetal door elkaar gehaald.

While Our World Dissolves, het nieuwe album, is nog agressiever dan het vroegere werk. Het album is in een aantal opzichten ook een nieuwe start. Reject The Sickness heeft na twee albums bij het Deense Mighty Music nu een deal met WormHoleDeath en er zitten twee nieuwe leden in de band: Zoran Van Bellegem (Marche Funèbre, Satyrus, ..) op lead-gitaar en Jonas Messiaen op bas.

Het is niet enkel agressie op While Our World Dissolves. Er zitten ook heel veel thrashy melodielijnen en veel bijzonder virtuoze gitaarstukken in de tracks, waar Yarne Heyle (Carnation) een vette kluif aan zal gehad hebben bij de mix. De ritmes van drum en bas beuken hier meer dan ze grooven. De productionele ingrijpen blijven heel beperkt. De korte viool-intro van Reveal The Darkness is misschien zelfs overbodig.

De wat klassieke death-grunts zitten op dit album nogal vaak in exact dezelfde dimensie, terwijl de lyrics op zich wel weten te boeien. Misschien ook daarom is het leuk dat op twee tracks enkele gasten komen meebrullen: o.m. Louis van Fields Of Troy en Pete van Royal Jake op The Plague Of Life en o.m. Fre van Sings Of Algorithm, Delphine van Revealed en Jadran van Temptations For The Weak op Disapproval Of The Weak.

Het album is in een heel beperkte oplage ook op vinyl beschikbaar bij de band zelf.

While Our World Dissolves is het meest pure album van Reject The Sickness. Het laat exact horen waar deze band zo goed in is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00