ReVamp – Effenaar (Eindhoven) 21/02/2014

De kleine zaal van de Effenaar in Eindhoven is vanavond het podium voor ReVamp, met in het voorprogramma My Propane. Floor heeft met haar band ReVamp een tweede album uitgebracht met de titel Wild Card. De dame kennen we op dit moment uiteraard als de nieuwe zangers van Nightwish, maar persoonlijk zie en hoor ik haar liever haar eigen ding doen. Deze wens gaat deze avond dan ook in vervulling. Het voorprogramma bestaat uit My Propane. De band heeft pas een debuut album uit met de titel Modern Violent Gentleman.
Als My Propane moet beginnen komt eerst de gitarist op die een heerlijke solo weggeeft, waar het eerste nummer in overgaat en dit doet hij goed. De band is nog jong en bestaat uit allerlei nationaliteiten. Engeland, Italië, Zuid-Amerika en een beetje Duitsland staan met z’n allen op het podium. De zanger moet even warm worden, zijn stem komt de eerste paar nummers nog niet helemaal uit de verf. Als de band echter lekker warm is gespeeld gaat men los en het nummer wisselt lekker af van bijna pop achtig tot een heel erg lomp, traag en hard klinkend refrein. Het publiek is nog niet helemaal overtuigd, maar er wordt wel wat instemmend mee geknikt op de beat van de muziek. Naar het einde van de set wordt de muziek al maar steviger en ontdooit ook het publiek al wat. De zanger doet goed zijn best om wat interactie met de zaal te ontlokken, met wisselend succes. Al met al een lekker optreden om de avond mee te beginnen.
ReVamp is vanaf het begin al volle bak erop. De stem van de vandaag jarige Floor heeft ook absoluut geen opwarm tijd nodig, of ze heeft deze achter de coulissen al aardig warm gemaakt. Haar zang en tegenwoordig ook indrukwekkende grunts komen er gelijk met volle kracht uit. Hetzelfde geldt voor de band, deze lijkt vanaf het begin al 100% warm gespeeld en zijn heerlijk om naar te kijken en te luisteren. Tussen de eerste paar nummers wordt niet of nauwelijks pauze genomen, hier lijkt geen tijd voor. Zelfs het door het publiek vlug ingezette “lang zal ze leven” is geen lang leven beschoren, aangezien de band er dwars overheen weer het volgende nummer begint. Floor is en blijft een genot om live te horen. Ze is het afgelopen jaar met haar stem ontwikkeling nog verder gegaan en beheerst nu meerdere technieken. Iedere noot komt er loepzuiver uit en wordt helemaal afgemaakt door de bijbehorende gezichtsuitdrukkingen die het geheel niet alleen kracht geven, maar het ook compleet maakt. Het hele plaatje klopt.
Het nummer Sweet Curse wordt door Floor opgedragen aan de gedeeltelijk aanwezige nieuwe fanclub met dezelfde naam. Als laatste nummer van de set wordt het nummer Wolf and Dog gespeeld en krijgen twee heren in het publiek van Floor een goedkeurende opmerking over de opdruk van hun t-shirts. Hierop is namelijk de volgende tekst te lezen: Caution!! Wet Floor!!
Het publiek doet na het laatste nummer erg hun best om de band zo snel mogelijk weer terug te krijgen, wat uitmondt in opnieuw “lang zal ze leven”. De uitvoering hiervan is zo goed dat dit ervoor zorgt dat de gitarist zich zelfs jarig voelt!! De band komt gauw terug op het podium om nog een toegift te spelen die maar liefst uit drie nummers bestaat. De band en het publiek kunnen er maar geen genoeg van krijgen, maar na drie nummers is het feest echt afgelopen. Op het podium althans, want er is een meet and greet in de lobby. Hier wordt Floor nog eens gefeliciteerd door allerlei fans, er komt zelfs een chocolade cake aan te pas, zoals het hoort op een verjaardagsfeestje.
De band ReVamp is met dit tweede album een duidelijke weg ingeslagen. Floor ontwikkelt zich steeds verder en de band zoals deze nu is, is uitstekend in staat om naast Floor het een goed geheel te maken. Floor kan in deze band ook duidelijk zichzelf zijn op muzikaal gebied, iets wat ik persoonlijk liever zie dan haar optredens bij Nightwish. Niet dat deze slecht zijn, absoluut het tegenovergestelde. Gelukkig voor ons kan ze beiden op dit moment goed volhouden, iets waar we hopelijk nog lang van mogen blijven genieten.


 

Related posts

Clamm + Bruce – The Pit’s (Kortrijk, België) 17/07/2024

Pirate Metal Party (Helmond) 14/07/2024

Hellmond Open Air (Helmond) 13/07/2024