Home » Rhapsody Of Fire – The Eighth Mountain

Rhapsody Of Fire – The Eighth Mountain

door Edwin Knip
160 views 2 minuten leestijd

Een nieuw album van Italiaanse bodem in de categorie symfonische power metal.
De band bestaat al sinds 1995 en dit album is alweer het achtiende studio album. De band staat bekend om de verhaallijnen en bombastische vertolkingen van die zelfde verhalen. De band bestaat uit nieuwkomer en zanger Giacomo Voli, toetsenist Alex Staropoli, gitarist Roby De Micheli, bassist Alessandro Sala en drummer Manu Lotter. Daarnaast is er op het album medewerking verleend door het Bulgarian National Symphony Orchestra uit Sofia, een orkest dat meer dan 600 film soundtracks ingespeeld heeft. Daarnaast zijn er nog twee koren ingevlogen en diverse solo artiesten die op middeleeuwse muziekinstrumenten spelen.
De grote lijn in het verhaal is dat het er om gaat welk pad je kiest in het leven. Abys Of Pain is het eerste nummer, een aanzwellend intro met koorzang en orkest dat overgaat in Seven Heroic Deeds. Direct vanaf de eerste tonen gaat het tempo enorm omhoog. Razende drumslagen en snel gitaarwerk maken een mooie combi met koorzang. Master Of Peace is van hetzelfde kaliber. Rain Of Fury laat wat duidelijker het toetsenwerk horen, maar het geheel blijft bombastisch (zoals beloofd) in combinatie met klassieke zangpartijen.
Warrior Heart doet vanaf de intro Keltisch aan, mooie folk waarin ook de middeleeuwse fluit te horen is. Er klinkt een mooi koor in combinatie met de vocalen van Voli, die een mooi gepolijste stem bezit. Halverwege het nummer gaat het tempo toch weer even omhoog om daarna weer in te zakken. Het is één van de rustiger nummers op het album.
Het hele album duur langer dan een uur en sluit af met het langste nummer Tales Of A Hero’s fate, dat langer dan tien minuten duurt. Het is een uur lang genieten van de symfonische power metal waar de Italiaanse bands om bekend staan. Voor de liefhebber is dit echt genieten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00