Home » Rhapsody, the 20th anniversary farewell tour

Rhapsody, the 20th anniversary farewell tour

door Marc Koetse
181 views 3 minuten leestijd

Fabio Lione, Luca Turilii, Dominique Leurquin, Patrice Guers en Alex Holzwarth kondigen met trots de reünie van RHAPSODY aan, alsmede hun afscheidstour.
De Italiaanse band Rhapsody, een van de grootste iconen in de symfonische power metal, komt weer bijeen om het 20-jarig jubileum van zijn eerste album te vieren. Rhapsody zal ‘Symphony of Enchanted Lands’ volledig ten gehore brengen, naast andere hits van de band. Het belooft een geweldig en emotioneel event te worden dat niemand mag missen, gezien dit de enige en laatste kans is om de band met deze bezetting op het podium te zien. De ‘Rhapsody 20th Anniversary Farewell Tour’ wordt gehost door Top Link Music.
Sinds de inwijding in 1997 met het album ‘Legendary Tales’ is Rhapsody uitgegroeid tot een groep met wereldwijde bekendheid, met dank aan zijn unieke, epische en orkestrale sound. Na in eerste instantie gedoopt te zijn tot “Hollywood Metal” vanwege de fascinatie met films en karakteristieke sountrackelementen, heeft de Italiaanse band zich uiteindelijk gevestigd als een van de grootste namen in de symfonische power metal. Met name de tweede release ‘Symphony Of Enchanted Lands’, groeide al snel uit tot een klassieker binnen het genre.
Rhapsody’s grootste invloeden bestaan deels uit klassieke componisten zoals Vivaldi, Bach, Beethoven, Paganini en vele anderen (het nummer ‘The Wizard’s Last Rhymes’ van Rain Of A Thousand Flames is bijvoorbeeld gebaseerd op Antonín Dvořák’s ‘New World Symphony’). Deze elementen hebben de band uiterst uniek gemaakt in de gehele heavy metal scene en met dank aan de magische muziek, fans van over de hele wereld samengebracht en vele bands geïnspireerd. De ‘20th Anniversary Farewell Tour’ biedt fans een laaste kans om nog eens deel uit te maken van deze wonderlijke magie.
Luca Turilli: “Ik ben erg enthousiast om een deel uit te maken van dit unieke en special evenement samen met Fabio en mijn andere vrienden. Het feit dat we nummers als ‘Wings of Destiny’, ‘Beyond The Gates Of Infinity’ en ‘The Dark Tower Of Abyss’, die nog nooit eerder live gespeeld zijn, ten gehore zullen brengen, is de beste manier om dit jubileum te vieren en een geweldige reden om nog een laatste keer samen te komen.
Deze afscheidstour representeert voor mij de afsluiting van een belangrijk hoofdstuk in mijn muzikale carrière, aangezien ik mijzelf in de toekomst zal wijden aan cineastische stijl van mijn nieuwe ‘Luca Turilli’s RHAPSODY’ band en aan andere belangrijke projecten. Mis dit geweldige event niet, het is je laatste kans om mij, Fabio en Alex Holzwarth samen Rhapsody-nummers te zien spelen. We kijken er naar uit om samen met jullie een aantal memorabele avonden te beleven.”
Fabio Lione: “’Magie’… dit is wat ik altijd wilde vinden in muziek. Wanneer ik denk aan deze geweldige en unieke kans om weer op het podium te staan met Luca, Holzy, Dominique en Patrice om samen ons 20-jarig jubileum te vieren, dan kan ik dat zeker magie noemen! Wat een emotioneel moment om onze geweldige vriend Christopher Lee te herdenken, maar ook onze verhalen en onze gevoelens. Na vele jaren en gebeurtenissen heb ik het gevoel dat dit het juiste moment is. Het moment om dit belangrijke hoofdstuk in mijn artistieke leven af te sluiten op de beste manier, met mijn oude vrienden. We zullen 20 jaar bandgeschiedenis met jullie allemaal delen tijdens een onvergetelijke en glorieuze ‘last time party’. Zorg dat je erbij bent!
Rhapsody zal op 23/2 in de Effenaar, Eindhoven spelen en op 28/2 in Neushoorn, te Leeuwarden. Tickets zijn vanaf vrijdag 20 oktober verkrijgbaar via rhapsodyreunion.com.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00