Home » Rick Wakeman – The Red Planet

Rick Wakeman – The Red Planet

door Edwin Knip
280 views 1 minuten leestijd

Ex-Yes toetsenist Rick Wakemna voegt weer een album toe aan zijn omvangrijke catalogus.
Nadat Wakeman in 1973 zijn eerste, alom geprezen debuut album The Six Wives Of henry VIII uitbracht weet hij gestaag een imponerende reeks solo albums uit te brengen. Soms echt solo, soms met medewerking van zijn zon Adam. En tussendoor zijn er natuurlijk zijn bemoeienissen met de prog rock band Yes.
The Red Planet is net als zijn debuut een concept album. Op het nieuwe album hebben alle nummers te maken met hetzelfde onderwerp. Voor The Red Planet heeft Wakeman naast alle moderne keyboards ook zijn oude, favoriete analoge keyboards afgestoft en ingezet. Wakeman werd gevraagd of de verwachtingen van de fans dat zijn “Prog Fader’ op standje 11 zou staan, uit zou komen, kwam het gevatte antwoord ‘Dan hebben we een probleem, deze staat al op 14’.
De acht titels hebben betrekking op gebieden op de planeet Mars, de rode planeet. Het openingsnummer Ascraeus Mons is de meest Noordelijke vulkaan op de evenaar. Het nummer bouwt langzaam op. De eerste keyboardklanken worden langzaam aangevuld met drums en een koortje. Gaandeweg het nummer komen er herinneringen aan Oxygene van Jarre, die andere keyboard virtuoos.
Alle acht titels zijn instrumentaal en vullen elkaar qua sfeer goed aan. Af en toe waan je jezelf in het luchtledige en voert de muziek je even mee. Over dit album moet je niet schrijven of lezen, je moet het gaan luisteren zodat de muziek je kan omarmen. Met bijna een uur aan muziek bewijst Wakeman dat hij nog steeds de meester van de toetsen is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00