Home » Roderick van den Brink brengt debuutsingle Wake Up uit

Roderick van den Brink brengt debuutsingle Wake Up uit

door Patrick Spruytenburg
247 views 3 minuten leestijd

Nummer van ’s werelds eerste non-profit one-man rockband maakt deel uit van EP voor het goede doel
Wake Up, de eerste single van Roderick van den Brink, verschijnt vandaag. Het nummer is afkomstig van de EP Sleeping Giants, die op 27 augustus verschijnt. De opbrengst van deze EP gaat naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De muzikant, die zichzelf ’s werelds eerste non-profit one-man rockband noemt, brengt de gehele EP uit in de vorm van een digitale experience, die beschikbaar is via www.roderickvandenbrink.nl.
Na jaren muziek te hebben gemaakt en in verschillende bandjes te hebben gespeeld, kreeg Roderick tijdens de tweede lockdown-periode van de coronacrisis het idee om muziek op te nemen voor het goede doel. ‘De tracks die ik eerder maakte, zette ik op Spotify en mijn YouTube-kanaal, maar ik wilde er meer mee doen dan alleen dat.’ Zo ontstond Sleeping Giants, een EP met vier songs (waaronder dus single Wake Up), video’s, documentaires en podcasts.
Gelijke kansen
Wake Up en de andere drie tracks van de EP staan in het teken van de bestrijding van ongelijkheid. De muzikant kiest er daarom ook voor om de opbrengst van de nummers aan een goed doel te schenken, namelijk het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij maken het mogelijk dat ook kinderen die opgroeien in gezinnen met geldzorgen kunnen genieten van sportieve en culturele activiteiten: ‘Je startpunt maakt het verschil. Zelf heb ik als kind alle kansen gekregen die er waren en dat gun ik iedereen’, aldus Roderick.
Ook Wake Up gaat daarover. ‘Het nummer is een oproep aan mensen die veel kansen hebben gekregen en een comfortabel leven leiden om ook eens te denken aan degenen die dat niet hebben.’ De video van het liedje sluit daarbij aan. ‘In de clip zie je kinderen die het nummer performen en op die manier oproepen tot nadenken. Het gaat uiteindelijk om hen’, legt de muzikant uit.
Internationale samenwerkingen
Roderick speelde zelf gitaar, drums en basgitaar in voor de songs van de EP en benaderde verschillende internationale artiesten om de nummers nog wat extra’s te geven. Zo speelde Philip Strand van de Zweedse band Normandie de synths in en zingt hij mee op single Wake Up. Voor een gitaarsolo wist hij de Canadese YouTuber Nik Nocturnal te strikken. Daarnaast is de voor een Grammy-genomineerde Deense engineer Jacob Hansen verantwoordelijk voor de mix. Muzikaal werd Roderick geïnspireerd door bands als Bring Me The Horizon, Erra, Architects, Linkin Park en Beartooth. Naast debuutsingle Wake Up zijn ook de songs Sleeping Giants, Buried Alive en The Mountain op de EP te vinden.
Over Jeugdfonds Sport & Cultuur
In Nederland groeit 1 op de 11 kinderen op in een gezin met geldzorgen. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Echter is er in deze gezinnen vaak niet genoeg geld om de sportcontributie te betalen of dans -en muziekles te volgen. Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de sportcontributie/lesgeld en de benodigde attributen voor kinderen uit gezinnen met geldzorgen zodat zij toch structureel mee kunnen doen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. In 2020 heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur 70.962 kinderen mee laten doen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00