Home » Roine Stolt's The Flower King Manifesto Of An Alchemist

Roine Stolt's The Flower King Manifesto Of An Alchemist

door hansravensbergen@rockportaal.nl
197 views 1 minuten leestijd

Roine Stolt, bekend als de gitarist, zanger en schrijver van de groepen The Flower Kings, Transatlantic, Agents of Mercy, Kaipa DC, maar ook van zijn werk met prog-icoon Jon Anderson en de nieuwe supergroep The Sea Within brengt via Inside Out Music op 23 november 2018 een nieuw album uit. Het album heet Manifesto Of An Alchemist en wordt onder Roine Stolt’s eigen naam uitgebracht. Het album telt 10 nummers met een speelduur van bijna 70 minuten
Roine Stolt: “In tegenstelling tot veel latere albums, waar de opnames maandenlang zijn doorgegaan, was dit nieuwe album een tamelijk snelle aangelegenheid. We startten begin juli in Nederland met schrijven en de mix was half augustus klaar. Het is geschreven op een zeer onorthodoxe manier. Sommige melodieën en riffs zijn ideeën die al jaren circuleren. Sommige zelfs van vóór het eerste album van The Flower Kings, maar pasten niet op albums van een van de bands waar de afgelopen 15 jaar in speelde.”
Aan het album werken een groot aantal andere muzikanten mee, waaronder Jones Reingold, Hasse Froberg en Michael Stolt. Maar ook Marco Minnemann, Max Lorentz, Zach Kamins, Rob Townsend en Nad Sylvan.
Het album kent de volgende nummers:
1. Rainsong
2. Lost America
3. Ze Pawns
4. High Road
5. Rio Grande
6. Next To A Hurricane
7. The Alchemist
8. Baby Angels
9. Six Thirty Wake-Up
10. The Spell Of Money

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00