Home » Room Experience – Another Time And Place

Room Experience – Another Time And Place

door Maurice van der Zalm
185 views 2 minuten leestijd

Another Time And Place is het tweede album van Room Experience, het geesteskindje van componist en toetsenist Fianluca Firmo. Het is het vervolg op het debuutalbum uit 2015 waarop duidelijk werd dat Room Experience melodische rock speelt dat overeenkomsten kent met bijvoorbeeld Brother Firetribe. Room Experience heeft daarbij twee duidelijke troeven in handen. Alessandro Del Vecchio heeft zijn medewerking aan het album verleend en met zanger David Readman heeft de band een dijk van een stem die de melodische rock van sterke zang voorziet.
De band heeft de tijd genomen om het tweede album te schrijven en op te nemen, maar dan heb je ook wat. De twaalf nieuwe composities klinken misschien veilig en voorspelbaar binnen de lijntjes, maar zijn daarmee ook heel aantrekkelijk om te beluisteren.
Opener Hear Another Song is een compositie waarin de rock zonder enige poespas naar binnen komt. En dat is niet anders in Wild Heart waarin het geluid sterk richting het AOR-genre schuift. Eenvoudig en doeltreffend en eigenlijk verwonderlijk dat Room Experience niet door Frontiers Records is ingelijfd. Centraal hier en eigenlijk op het gehele album is het feit dat de composities netjes en goed zijn opgebouwd. Getooid met een klassieke hardrockriff hoor je dat terug in Disappointed waarin het refrein centraal staat. Die opbouw is daarbij zeker te vinden in Strangers In The Night. Netjes een couplet, refrein en solo en naar het einde toe lekker een octaafje hoger. Het stemgeluid van David is hier zoals ik het graag hoor. Een geluid vol timbre, warm en toch krachtig zoals ook David Coverdale dat heeft. Iets dat in de gevoelige composities nog sterker naar voren komt. Luister naar The Distance en Your Voice Inside. Twee composities waarin Room Experience de gevoelige kant op iedere manier laat ontplooien. Als bonus vind je trouwens ook een goede versie van The Distance waarin toetsenist Gianluca Firmo fraai de zang voor zijn rekening heeft genomen.
Daartussen blijft het gewoon sterke rockmuziek die netjes is opgebouwd en uitgevoerd. The Shout is daarin wat meer uptempo terwijl Another Time And Place eenzelfde gevoel creëert in een wat rustiger karakter en komt de AOR-invloed weer terug in The Miles That Make A Road. Netjes en veilig zet Room Experience hier de toon waarin David Readman zeker de hoofdrol mag spelen.
Wanneer je houdt van eenvoudige, doch aantrekkelijke rockmuziek zoals Brother Firetribe dat neerzet, is dit tweede album van Room Experience een prachtexemplaar om aan te schaffen. Daarbij is het stemgeluid van David Readman voor mij al reden genoeg om een album te beluisteren. Hij klinkt misschien wat minder scherp dan in Pink Cream 69, maar zijn stemgeluid is nog altijd sterk en warm om naar te luisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00