Home » Royal Republic – Save The Nation

Royal Republic – Save The Nation

door hilde@rockportaal.nl
108 views 2 minuten leestijd

Royal Republic gaat nogmaals proberen om het volk te redden. Hoe ze dit willen doen is nog niet duidelijk. Maar de titel van het album zegt het toch echt, Save The Nation. Een album met erg typerende muziek voor de band, met andere woorden lekker stevige punk rock. De album titel is ook meteen de titel van het eerste nummer. Waarin duidelijk wordt dat als je op Royal Republic zou stemmen, ze het volk zouden kunnen redden. Waarschijnlijk met in het achterhoofd dat het album uit kwam vlak voor de Amerikaanse verkiezingen.
Ook zijn niet alle nummers super serieus wat natuurlijk na het opnemen van nummers als : “I Can See Your Underwear”, bijna onmogelijk is geworden. Zo vind je op dit album onder andere de track “Everybody Wants To Be An Astronaut”. Want wie wil nou geen astronaut zijn? Dit is dan ook een erg typerend nummer en meteen de eerste single afkomstig van het album. Het begint met een persoon die het deuntje van het liedje fluit. Met een stevige gitaar lijn door het gehele nummer en een lekker pakkend refrein, waarin uitgelegd wordt dat iedereen eigenlijk wel wil laten zien wat hij in huis heeft. Al kan niet iedereen een astronaut worden, iedereen heeft wel een kwaliteit. Het klinkt erg serieus als je het zo leest, maar als je het luistert zal je opvallen dat dit in de praktijk juist een leuke meezinger is.
Een ander nummer dat ook opvalt op het album is “Addictive”. Een nummer met maar weinig tekst, maar juist daarom een leuk nummer om te horen. Het begint met een simpele drumline die je meteen in het zangritme brengt. Uit eindelijk mondt het uit een lekkere punkrockplaat door nog een vleugje extra gitaren en bas eraan toe te voegen. Zo zit er zelfs een korte gitaar solo in het nummer verwerkt, wat niet erg vaak voorkomt op dit album.
Het is een echte typische Royal Republic album, dus als je de eerste goed vond, zal je deze met zekerheid ook leuk vinden. Catchy en up tempo met hier en daar een leuke toevoeging van grappige rifjes of bijvoorbeeld het eerder genoemde fluiten. Eigenlijk heeft elk nummer wel een kenmerk waardoor je meteen weet dat het van Royal Republic is. Al met al een heerlijk album om naar te luisteren wanneer je zin hebt in vrolijke punkrock!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00