Home » Vicious Rumors – Live You To Death

Vicious Rumors – Live You To Death

door Maurice van der Zalm
149 views 2 minuten leestijd

Voor een oude rocker die de jaren tachtig bewust heeft meegemaakt, is het altijd goed om te zien dat sommige bands anno 2012 nog altijd zeer actief zijn. Met 92 shows in een jaar mag het Californische Vicious Rumors daar wel onder geschaard worden. Daar hebben ze, met Geoff Thorpe als centrale middelpunt,  33 jaar geleden alleen maar van kunnen dromen. En de trein gaat maar door. Zo waren de heren afgelopen augustus nog te bewonderen in Little Devil in Tilburg.
Voor Live You To Death heeft Vicious Rumors de registratie gebruikt van één van de concerten uit Duitsland. Van aderverkalking is alvast geen sprake. Met de zoveelste zanger in de geschiedenis van de band gaan ze rap van start met Replicant dat naadloos overgaat in het titelnummer van de succesvolle cd Digital Dictator uit de jaren tachtig. De energie en het rappe tempo houden de heren vol waarbij ook de meest recente nummers (Murderball en Let The Garden Burn) staan als een huis en  in het geheel van het optreden passen. Gewoon metal in een hoge versnelling, met lekkere riffs en strakke gitaarsolo’s.  De wisselwerking tussen de band en het publiek is goed te horen, maar gelukkig ligt de nadruk op de muziek en niet op het publiek zelf. Als eerbetoon aan de helden staan er nog twee covers op de cd. Met Sign Of The Southern Cross begeven ze zich op glad ijs. Zelf moet ik zeggen dat het origineel niet te evenaren is, maar Vicious Rumors weet er al met al een aardige versie van te maken. Daarnaast is de cover Running Wild van Judas Priest eveneens een goede kopie.
Van mij hadden de heren  meer dan negen nummers live mogen uitbrengen. Het repertoire leent zich daar uitstekend voor. De cd geeft wel een (beperkte) goede weergave van het genre van de band en zeker van de energie die de band na ruim dertig jaar nog uitstraalt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00