Home » Rumours Live van Fleetwood Mac verschijnt op 8 september

Rumours Live van Fleetwood Mac verschijnt op 8 september

door Maurice van der Zalm
4,2K views 4 minuten leestijd

Het legendarische concert in The Forum dat Fleetwood Mac in 1977 gaf werd opgenomen tijdens de Rumours tournee. Op het dubbele livealbum staat bijna 90 minuten aan niet eerder uitgebrachte muziek. ‘Rumours Live’ verschijnt op 8 september op 2-CD en 2-LP.


‘Rumous Live’ is een registratie van de energieke en opwindende openingsavond van de tour van de band in The Forum op 29 augustus 1977. Het bijna 90 minuten durende optreden bevat live versies van de meeste nummers van ‘Rumours’ en ‘Fleetwood Mac’, het eerste multi-platina #1 album van de groep, dat uitkwam in 1975.

Het concert bleef decennia lang onuitgebracht tot 2021, tot “Gold Dust Woman” van de show werd opgenomen als bonustrack op ‘Live: Deluxe Edition’, de door Rhino uitgebrachte versie van Fleetwood Mac’s 1980 concertalbum. De andere 17 nummers op ‘Rumours Live’ zijn nog nooit eerder uitgebracht.

De setlist van het concert is bijna uitsluitend afkomstig van Fleetwood Mac en Rumours, de eerste twee albums van de band: Mick Fleetwood, John McVie en Christine McVie, en de nieuwste leden Stevie Nicks en Lindsey Buckingham. Een knipoog naar de andere negen studioalbums van Fleetwood Mac is een uitvoering van “Oh Well”, een (rock)gitaarmeesterwerk dat oorspronkelijk werd uitgebracht in 1969 en geschreven door de oprichter van de band, gitarist Peter Green.

Ingenieur Ken Caillat, die meehielp aan de opname van Rumours, nam het concert in The Forum ook op met de mobiele opnametruck van de Record Plant. Hij legde het gepassioneerde optreden van de band vast. Inclusief krachtige versies van “Landslide”, “Never Going Back Again”, “Songbird” en “The Chain”.

LP One
Side One

 1. “Say You Love Me”
 2. “Monday Morning”
 3. “Dreams”
 4. “Oh Well”
 5. “Rhiannon”

Side Two

 1. “Oh Daddy”
 2. “Never Going Back Again”
 3. “Landslide”
 4. “Over My Head”
 5. “Gold Dust Woman”

LP Two
Side One

 1. “You Make Loving Fun”
 2. “I’m So Afraid”
 3. “Go Your Own Way”
 4. “World Turning”

Side Two

 1. “Blue Letter”
 2. “The Chain”
 3. “Second Hand News”
 4. Songbird


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00