Home » Saille – Eldritch

Saille – Eldritch

door erik@rockportaal.nl
123 views 2 minuten leestijd

Als sinds Irriversible Decay (2011) hou ik de carrière van het Belgische Saille in de gaten. Het tweede album Ritu (2013) was voor mij een absolute voltreffer. Weet het derde album genaamd Eldritch de kwaliteit van de vorige albums vast te houden of zelfs te ontstijgen?
Het antwoord is ja en nee. Eldritch is wederom een erg goed album waarbij de in de puntjes uitgewerkte symfonische Black Metal met verve gebracht wordt. Neemt niet weg dat het album Ritu mij net iets meer aanspreekt. Blijft natuurlijk een kwestie van smaak want Saille heeft met Eldritch wederom een dijk van een plaat afgeleverd. Deze conceptplaat, welke geïnspireerd is door klassieke en moderne horror-literatuur, is soms bombastisch, snel en agressief en geeft af en toe wat ademruimte door wat rustigere momenten in te bouwen. Keyboards zijn vrij prominent aanwezig maar dit weet men wel zo te doseren dat het niet de overhand heeft op de verschillende tracks. Eldritch luistert lekker weg, is goed doordacht en vrijwel perfect uitgevoerd.
Opener Emerald is een prima openingstrack en laat meteen zien wat deze heren in petto hebben, namelijk: stevig gitaarwerk, strakke drums in combinatie met zware en dreigende keyboards en de prima strot van Dennie Grondelears. Opvolger Walpurgis is een snelheidsmonster wat lekker wegblaast terwijl The Great God Pan snelheid afwisselt met rustigere passages en samples.
Aklo en Cold War beginnen met een lekker keyboardintro om vervolgens met gitaar lekker zwaar in te zetten. Eater Of Worlds is waarlijk een juweeltje geworden waar de spooky keyboards in het middenstuk je even doen wegzinken in duistere dromen om vervolgens weer wakker geschud te worden door het strakke gitaarspel, drums en de machtige strot van Dennie. In feite doet geen enkel nummer voor elkaar onder en komen de vele details pas tot hun recht na deze eens een paar keer goed geluisterd te hebben.
Aandachtspunt voor de toekomst: Saille moet uitkijken dat ze wel blijven vernieuwen. De stijl is gedefinieerd en bij herhaling ligt verveling op de loer… Echter is dit met Eldritch gelukkig nog niet het geval. Saille heeft wederom een tot in de puntjes verzorgde plaat afgeleverd. Een product welke fans welke van melodische en symfonische Black Metal op waarde zouden moeten schatten. Laten we hopen dat Saille de waardering krijgt welke ze verdienen!
 
Tracklist:
1 Emerald
2 Walpurgis
3 The Great God Pan
4 Aklo
5 Cold War
6 Eater of Worlds
7 Red Death
8 Dagon
9 Carcosa

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00