Home » Salvage – As Above, So Below

Salvage – As Above, So Below

door Jochem van der Steen
1,8K views 2 minuten leestijd

Metalcore. We kunnen er geen genoeg van krijgen bij Rockportaal. En het doet ons dan ook deugd dat er steeds meer goede metalcore uit ons eigen land komt. Salvage is, samen met bands als Changing Tides, Reformist en Torn From Oblivion zo’n voorbeeld. Dit zit qua geluid ook redelijk in datzelfde straatje.

Vocalist Robert Maclean blaft de vocalen vakkundig de microfoon in, beetje straight forward maar wel van kwaliteit. Er zitten een paar dikke breakdowns in, maar het blijft niet steken bij de chuggachugga riffs van de meer beatdown hardcore acts. Regelmatig vliegt er wat dissonant gitaarwerk voorbij of zoals op The Year Of The Gallows een portie groove. Sowieso gaat dat nummer een circle pit opleveren live.

De nummers zitten over het algemeen van begin tot eind vol kracht en agressie. Deels tof, maar het kan ook wat overweldigend worden. Autumn heeft dan wel een rustig introotje en outrootje, maar daar tussen in gaat het gewoon volle vaart los. Ze lijken er een beetje voor en achter geplakt zonder duidelijk doel. Het is allemaal heel veel, heel lang op veel volume. Dat werkt prima in een korte set als opener en op een EP. Voor een volledige langspeler of headliner mag er wat meer gespeeld worden met het tempo. In die zin zijn het eerder genoemde The Year Of The Gallows , waar het meest variatie in zit een prima nummer voor de band om op voort te borduren. Uitputting en verveling kunnen anders gevaarlijk op de loer liggen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00