Home » Alter Bridge – 013 (Tilburg) 03/06/2023

Alter Bridge – 013 (Tilburg) 03/06/2023

door Maurice Tonies
2,K views 5 minuten leestijd

Alter Bridge is back in town! Alter Bridge ist zurück in der Stadt! Der letzte Besuch der amerikanischen Stadionrocker im 013 war vor rund sechs Jahren mit dem Konzert bei Razor Shark kostenlos Casino und Sänger Myles Kennedy und seine Kollegen waren seitdem nicht untätig. In die tussentijd zijn er een aantal albums verschenen en was de band in december nog in de Ziggo Dome te bewonderen. Vandaag mag het allemaal weer wat kleiner en intiemer, een heuse rockshow in de Brabantse poptempel lonkt en daar zijn veel fans wel voor te porren. Een nagenoeg uitverkochte grote zaal in Tilburg wacht vol spanning af.

Evenals bij eerdere shows van Alter Bridge mag Mammoth WVH de avond komen openen. Het zijn drukke tijden voor deze supportact. Zo is Mammoth WVH op tour met Metallica en zo zagen we de band onlangs nog in de Johan Cruijff ArenaA, maar daar kwam de show niet helemaal uit de verf. Het geluid was niet geheel optimaal en daar lijkt het aan het begin van de set in 013 ook een beetje op. We zien de band alle registers opentrekken, maar we horen nagenoeg geen zang en ook geen gitaargeweld. Gelukkig was dit probleem binnen een paar nummers wel opgelost en horen we naast de drums de ware kracht van Wolfgang Van Halen en zijn bandleden, wat een geweldige show zetten ze neer. Ze weten het publiek in extase te brengen met hun klanken, wat een talent. Mammoth WVH zweept de boel graag op, er is genoeg te zien op het podium. De Amerikanen hebben naast de bekende nummers van hun debuutalbum ook wat nieuws op de setlist staan. In augustus verschijnt hun tweede album en daar zijn Like A Pastime en Another Celebration At The End Of The World alvast prima voorbodes. Na het horen van deze nummers willen we alleen maar meer en kijken we alweer uit naar een volgende show van Mammoth WVH. Een volle 013 is dan ook perfect opgewarmd!

Geheel volgens tijdschema doven de zaallichten in Tilburg voor de tweede keer en is het tijd voor het hoofdprogramma. Onder luid gejuich komt Alter Bridge het podium oplopen en vanaf de allereerste tonen blijkt alles perfect te zijn afgesteld. Wat worden we meteen muzikaal verwend en wat is het heerlijk om de zang van Myles Kennedy weer live te mogen aanschouwen. Het geweldige stemgeluid wordt vergezeld door schitterend gitaargeweld, het belooft een mooie avond te worden. Op de setlist prijken naast nummers van het recente Pawns & Kings-album nog vele publieksfavorieten. Zo wordt er tijdens Broken Wings al flink meegezongen en gaan er zelfs al lichtjes aan in de grote zaal. Alter Bridge is zeer geliefd in ons land en dat is ook te zien aan de diverse tourshirts die we voorbij zien komen. De heren op het podium hebben het in zich om naast de stevige nummers ook even de voet van het gaspedaal te halen en een mooie ballad te spelen, iets wat niet elke band gegeven is. Het moet ook wel heel fijn zijn om een gitarist zoals Mark Tremonti in je midden te hebben.

Tussen de echte stadionrock door mogen we ook een flinke dosis kippenvel noteren vanavond. Alter Bridge speelt een tweetal nummers geheel akoestisch en het is dan ook oorstrelend te noemen. Alter Bridge speelt op zijn puurst en het publiek geniet in stilte, valt elkaar in de armen of pakt er even de telefoon bij om dit mooie moment vast te leggen. Natuurlijk wordt er ook meegezongen, vooral als daar om gevraagd wordt. Het publiek eet ui de hand van Alter Bridge, de Amerikanen hoeven weinig te doen om het publiek te laten zingen, springen en meeklappen. Daarentegen worden de fans ook rijkelijk beloond, gedurende de show vliegen er menig plectrum door de zaal. Alter Bridge zegt dan ook dat het fijn is om hier weer te staan en de band met Nederland te onderstrepen. Zo doen de heren graag een shoutout naar Metal Mike van Aardschok, die ook aanwezig is in de zaal en bedanken hem voor de jarenlange support.

Het publiek in Tilburg is de band ook zeer dankbaar en als Alter Bridge Blackbird inzet levert dat ook weer het nodige gejuich op. Eigenlijk kunnen Myles en kompanen weinig tot niets verkeerd doen vanavond. Van de andere kant schuwt de band het niet om een verzoeknummer te spelen. Stay staat normaliter niet op de setlist en het is al even geleden dat de band dit nummer gespeeld heeft. Zo zijn band en fans samen één in 013, samen beleven ze een hele mooie avond, waarbij zelfs een sitdown niet mag ontbreken. Helaas blijkt Metalingus het laatste nummer van de set vandaag en blijkt het optreden er na zo’n anderhalf uur bijna op te zitten. Alter Bridge keert nog terug voor een toegift en neemt uitgebreid afscheid van hun fans en voor een laatste maal vliegen de plectrums en een paar drumstokken door de zaal. Wat hebben we weer mogen genieten en hopelijk hoeven we niet weer zes jaar te wachten voordat de heren terugkeren naar Tilburg!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00