Home » Sass Jordan – Rebel Moon Blues

Sass Jordan – Rebel Moon Blues

door Eric van den Bosch
284 views 2 minuten leestijd

Sass Jordan - Rebel Moon Blues coverSass Jordan is al sinds 1982 actief als zangeres en toch is dit de eerste echte bluesplaat die ze uitbrengt. Het werd hoog tijd zou je kunnen zeggen, want Jordan heeft een stem die daarom vraagt.
Het is niet voor niets dat ze onder andere in een toneelproductie over Janis Joplin heeft gespeeld. Verder begon Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins in haar band als professioneel muzikant, nam ze een duet op met Joe Cocker voor de film The Bodyguard en speelde ze met bijvoorbeeld Brian Tichy (Whitesnake, The Dead Daisies), Audley Freed (The Black Crowes) en Gary Tallent (Bruce Springsteen’s E Street Band).
Op Rebel Moon Blues zijn zeven covers te horen en één prima eigen track, The Key. De covers variëren van Freddie King (Palace Of The King) en Willie Dixon (My Babe) tot Keb’ Mo’ (Am I Wrong) en de afsluiter Gary Moore’s Still Got The Blues. Het zijn tracks waarbij het knap lastig is om nog een originele invalshoek te vinden en dat heeft Jordan dan ook niet gedaan. Ze heeft geprobeerd de songs vooral sfeervol en authentiek te houden. Het zijn dus geen verpopte versies, het zijn échte bluestracks. Bij Still Got The Blues hield ik eerlijk gezegd mijn hart vast, omdat dat nummer zó aan de gierende gitaaruithalen van Gary Moore verbonden is. Maar hoewel het origineel – uiteraard, zou ik bijna zeggen – nog steeds beter is dan deze versie, is het wel degelijk een geslaagde cover en dat is al een prestatie op zich. Nog een speciale vermelding voor Too Much Alcohol, een cover van J.B. Hutto die swingt als een tierelier, met heerlijk slidegitaarwerk van Caddell.
Op het album wordt ze begeleid door haar vaste band, The Champagne Hookers. Een band die in verschillende samenstellingen samenspeelt, bestaande uit gitaristen Chris Caddell en Johnny Reid, bassist Derrick Brady en drummer Cassius Pereira (ex-Jeff Healey Band). Daarnaast zijn er nog wat andere muzikanten te horen, waarvan vooral harmonicaspeler Steve Marriner regelmatig een belangrijke rol speelt. Ook de lekker basic gehouden productie van Jordan en D# (haar echtgenoot Derek Sharp, gitarist en leadzanger van The Guess Who) zorgt voor een echte bluessound. Het klinkt bijna alsof je met ze in de oefenruimte zit, en dat is absoluut een compliment. Sass Jordan heeft zoals gezegd een stem die gemaakt lijkt voor de blues. Dit album laat dat eens te meer horen. Van mij mag Rebel Moon Blues wel een vervolg krijgen.
Op 1 juni zou er een Nederlandse tournee moeten starten met vijf data. Dat lijkt op het moment onwaarschijnlijk, maar laten we hopen dat het slechts uitstel wordt en geen afstel.

Sass Jordan website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00