Home » Satyricon – Deep Calleth Upon Deep (Single)

Satyricon – Deep Calleth Upon Deep (Single)

door pim@rockportaal.nl
249 views 1 minuten leestijd


Het 9e album met de mystieke naam Deep Calleth Upon Deep van Noorse black metal oudgediende Satyricon komt uit op 22 september via Napalm Records. De titelsong is nu als single uitgebracht en kan beluisterd worden via de bekende kanalen.
Wat is het mysterie rondom de titel? De songtekst van het refrein gaat als volgt: In the forest old/when the moon rises/ and the shadows fall/deep calleth upon deep. Verrassend genoeg staat er in de bijbel iets over: Deep calls to deep/at the roar of your waterfalls/all your breakers and your waves/have gone over me. Het komt uit een stuk dat gericht is op gelovigen die moeite hebben om te blijven geloven. Ze moeten op zoek gaan naar de liefde voor God die zich (volgens de bijbel) diep vanbinnen bevindt. Op een plek waar niemand bij kan. Een ruimte die helemaal door jou gemaakt is. Waar je meest diepe zielenroerselen ontkiemen, die uiteindelijk je ziel worden. Zou dat het kunnen zijn…..
 
Wat betreft de typische Satyricon sound, die zijn ze gelukkig niet vergeten. Satyr klinkt nog steeds alsof zijn keel een toendra is en Frost hamert nog steeds zijn voortslepende ritmes. De samenwerking met een Noorse opera zanger zorgt voor een extra dimensie die het nummer een romantisch, spookachtig sfeertje geeft. Satyricon sleept je mee de ijzige Noorse natuur in en laat je de kern zien van Deep Calleth Upon Deep.
Cijfer op een schaal van 1 tot 10:
8.5

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00