Home » Scar Symmetry bevestigd voor Brainstorm Festival

Scar Symmetry bevestigd voor Brainstorm Festival

door Maurice van der Zalm
487 views 2 minuten leestijd

De melodic death-metal band Scar Symmetry is vastgelegd voor het Brainstorm Festival in Apeldoorn. De Zweden headlinen de vrijdagavond 4 november. Voor diezelfde avond is ook Signum Regis toegevoegd aan de line-up. De Slowaakse melodic metalband brengt hun nieuwe zanger Jota Fortinho voor het eerst mee naar Nederland.
Met Scar Symmetry haalt het Brainstorm Festival wederom een hele groot naam binnen. De band combineert op succesvolle wijze opzwepende death-metal riffs met heerlijke cleane zangpartijen. Die formule legde de Zweden geen windeieren. Zo tourde de band de wereld rond met o.a. Epica, Katatonia, Soilwork en Insomnium.
De laatste jaren werd het stil rond Scar Symmetry. Maar de band werkt inmiddels aan nieuw materiaal en daar horen ook de nodige concerten bij. ,,Met het Brainstorm Festival halen we hiermee een unieke band in huis, die opnieuw komt bevestigen dat zij een hele grote naam zijn in de internationale metalscene!’’, aldus de organisatie.
Ook met de komst van Signum Regis gaat een wens in vervulling. De Slowaken waren natuurlijk al eerder op het Brainstorm Festival te zien, maar mede door corona kwam Nederland er de laatste jaren bekaaid vanaf. En dat terwijl Signum Regis ijverig doorging met het uitbrengen van cd’s en ondertussen ook van zanger wisselde. Hun show in Apeldoorn wordt een hernieuwde kennismaking.
Eerder legde het Apeldoornse festival al Firewind, Swallow The Sun, Sleeping Romance, Wytch Hazel en Iotunn vast. ,,Als festival maken we een stormachtige groei door, wat de laatste jaren resulteert in steeds betere line-ups en meer publiek. Ook met de line-up voor dit jaar zijn we dik tevreden’’, aldus de organisatie.
Het Brainstorm Festival biedt naast concerten op de mainstage meer vermaak. Zo is er een theaterzaal voor akoestische optredens en bandinterviews. Verder is er een bierproeverij, een expositie, zijn er meet&greets en is er een kleine cd-markt.
Voor het Brainstorm Festival in Podium Gigant in Apeldoorn op 4 en 5 november zijn zowel combi-tickets als dagtickets verkrijgbaar. 18-minners kunnen voor een gereduceerd tarief naar binnen. Info: www.brainstormfestival.com

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00