Home » Scarved – Flashback

Scarved – Flashback

door Edwin Knip
167 views 1 minuten leestijd

Het derde album alweer van deze female fronted rockformatie uit Belgie.
Een nieuw album met een nieuwe line-up. Bassist Wim Wouters en drummer Geert Marien verlaten door omstandigheden (oa. te druk met andere bands) ScarVeD. De nieuwe ritmesectie bestaat uit bassist Vincent De Laat en drummer Kjell De Raes. De release van het album wordt uitgesteld naar 2020 maar door de COVID19 pandemie wordt het schema toch weer anders. Uiteindelijk worden de opnames begin 2021 afgerond en kan het album uitgebracht worden.
Tien nieuwe titels zorgen voor drie kwartier muziek.  Zangeres Caro Verhoeven klinkt weer overtuigend in de melodieuze rocksongs. Het lijkt alsof de nummers wat harmonieuzer, wat melodischer en iets minder heftig zijn dan de nummers op voorgaande twee albums. Maar het is nog steeds stevige rock, luister maar eens naar die lekkere vuige gitaarpartij in Poison Kiss in combinatie met de stevige vocalen van Verhoeven. Topnummer!
Head Over Heels is een lekker uptempo nummer, Schizofrenic een stevige rocker. Tussen de tien nummers staat één ballad, het mooi gezongen Lost In Space. Ingeklemd tussen twee stevige rockers, Rising Soul en Lockdown, is dit het moment dat de band even gas terug neemt. Tien nummers lang weet de band een kwalitatief hoogstaand product neer te zetten, voorzien van korte riffs, ronkende basloopjes en stevige drumslagen. En dat alles overgoten met de vocalen van Verhoeven. ScarVeD bevestigd andermaal haar bestaansrecht.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00