Home » Arhat gaat voor vrijheid met nieuwe video

Arhat gaat voor vrijheid met nieuwe video

door Maurice van der Zalm
92 views 1 minuten leestijd

Vrijheid is een universele behoefte. Helaas is het op vele niveaus niet altijd vanzelfsprekend of zelfs maar aanwezig. Niet in Nederland, maar zeker ook niet in Oekraïne waar de band Arhat zijn roots heeft. Ze hebben van het debuutalbum Dead Life uit december 2020 de compositie Freedom dan ook van een video voorzien (precies op 5 mei).
Arhat: “We chose it not by chance, we consider this song iconic. Freedom is the most valuable thing. This is what we have at the genetic level. Without freedom, any thing is worthless. But at the same time, freedom is everything. Freedom to choose, to be who you are, to live by your own rules.”
Hun boodschap dragen ze uit in een heerlijke brute metalgroove die de boodschap van de band op een krachtige manier uitdraagt. Het drumwerk is sterk en de gitaarmelodie is pakkend. De grunts passen uitstekend op dit aantrekkelijke bed van muziekmelodieën. De wending halverwege is dik en vet en slaat in als een spreekwoordelijke bom. De band is niet bang om daarna het ritme wat aan te passen. Een keus die slecht kan uitpakken, maar hier uitstekend past in de lijn van de compositie. Ga maar even goed zitten voor de onweersbui uit het oosten.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00