Home » SeeYouSpaceCowboy – Coup De Grâce

SeeYouSpaceCowboy – Coup De Grâce

door Jordy Weustenraad
183 views 2 minuten leestijd

De Amerikaanse mathcore formatie SeeYouSpaceCowboy zag het levenslicht in 2016 en heeft sindsdien slechts twee albums uitgebracht. Deze band, opgericht rondom de familie Sgarbossa en Taylor Allen, is moeilijk te categoriseren. Hun muziek kan worden beschreven als een mix van Mathcore met een vleugje Art Punk en een hint van Hardcore. Desalniettemin omschrijft de band hun muziek zelf als Sasscore. Enfin, mijn verwachtingen zijn hooggespannen, want het in 2021 verschenen The Romance of Afflictiflictionon wist hoge ogen te gooien in mijn jaarlijst en is een plaat die hier nog regelmatig aan een luisterbeurt onderworpen wordt. Laten we dat met dit nieuwe Coup De Grâce dan ook maar gaan doen.

Dat SYSC de Art in Art Punk eer aandoet, horen we bij het jazzy intro van Allow Us To Set The Scene. Dit stuk zou niet misstaan als intro van een musical en illustreert hun bereidheid tot experimenteren. Echter, verandert het geheel al snel in het chaotische geweld dat we van deze Amerikanen gewend zijn. Het album bevat ook elementen van pop-punk, inclusief aanstekelijke refreintjes en melodieuze lijnen, maar onderscheidt zich door de krachtige vocalen van de frontvrouw die niet typisch zijn voor het pop-punk genre.

Het album is rijk aan breakdowns en energie, en toont een nieuwe richting zonder volledig af te wijken van hun oorspronkelijke geluid. Zo zit Lubricant Like Kerosine vol vernieuwing en zou het zomaar een danshitje op steroïde kunnen zijn, terwijl Silhouettes In Motion niet had misstaan op voorgaande albums. Naast hun solide samenwerkingen met artiesten zoals Kim Dracula, Courtney LaPlante en Nothing.Nowhere, weet SYSC op Sister With A Gun het contrast te benadrukken door agressieve passages af te wisselen met toegankelijke refreinen. Afsluiter Curtain Call omvat alles wat dit album rijk is en is naast perfect slotstuk ook het hoogtepunt van deze plaat.

Hoewel de helft van het album al eerder was uitgebracht als single, biedt het album een coherent en indrukwekkend geheel. De mathcore blijft prominent aanwezig, maar SYSC vernieuwt zichzelf door toevoeging van neo-noir invloeden en pop-punk elementen. De gelaagdheid in hun muziek zorgt ervoor dat bij elke luisterbeurt nieuwe aspecten ontdekt worden. Dit album zal door zijn veelzijdigheid en samenwerkingen een breed publiek bereiken, wat het naar mijn mening ten zeerste verdient. Waar The Romance Of Affliction al indruk maakte, overtreft deze nieuwe release alle verwachtingen. Een gegarandeerde notering in de jaarlijst!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00