Home » Septicflesh kondigt nieuw album aan en zet video online

Septicflesh kondigt nieuw album aan en zet video online

door Maurice van der Zalm
187 views 2 minuten leestijd

In september 2017 bracht het Griekse Septicflesh de knaller Codex Omega uit. Op dat album liet de deathmetalliefhebbers watertanden. Het optreden dat ik later mocht zien van de band was memorabel en half 2020 kon iedereen dat ervaren met het live-album Infernus Sinfonica MMXIX. Een live-album waarin de sfeer en de kracht van de band heel goed was neergezet waarmee het album, en dat is bijzonder voor een live-album, mijn top 10 van het jaar haalde. 
Het zou het laatste album worden voor het label Season Of Mist, want in augustus van datzelfde jaar maakte Nuclear Blast Records en Septicflesh bekend dat ze een overeenkomst met elkaar hadden getekend.
Nu is het tijd voor een nieuw album (22 mei 2022) en Septicflesh heeft bekend gemaakt dat het album de titel Modern Primitive zal krijgen. Samen met deze aankondiging heeft de band de conceptuele nieuwe video voor de eerste single “Hierofant” van het album onthuld.
Hierofant vertelt het eerste deel van het verhaal, geschreven door gitarist en cleane zanger Sotiris Anunnaki V, getiteld Salvation. Het beeldt de ervaring uit van een hogepriester, die optreedt als een menselijk kanaal tussen hemel en aarde. Omdat hij nog nooit een woord uit de mond van God heeft gehoord, wordt hij het beu om de voorbestemde woorden van de geestelijkheid te prediken. Hij wendt zich tot het uitvoeren van primitieve en krachtige rituelen die al lang verboden zijn, terwijl hij de leiding zoekt van een chaotisch elementair bewustzijn. Het tweede deel van het verhaal wordt onthuld met de track Self-Eater.
Maar doe je eerst maar tegoed aan de video bij Hierofant.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00