Shocker – Shocker

Shocker is een nieuwe Belgische heavymetalband met als basis een stel ouwe rotten. Je kan niet om Sammy Peleman heen, zeven jaar zanger van After All, een thrashband die toch een mooi curriculum kan voorleggen. In die vorige band mocht hij wel al eens hoge noten halen, maar dat talent showt hij hier met misschien wel meer plezier en gemak. Er zitten nog een paar bekende gezichten in Shocker, die we kennen van bv. Phoenix Rebellion, Gae Bolga of Anesthesy.
Mijn eerste kennismaking met Shocker was toen ze begin vorig jaar de support speelden op de albumreleaseshow van Dyscordia in De Kreun in Kortrijk. Toen hoorden we een basis van Amerikaanse 80’s heavymetal, verrijkt met prog en thrash. De vergelijkingen gingen in de reviews van Judas Priest tot WASP. Vier van de tracks van die live-set in Kortrijk komen nu uit als EP en al het goede dat we toen live hoorden, hoor je hier terug: stevige en originele composities met veel wendingen en zijsprongen, een oldschool heavymetal-basis zonder het plat naspelen van de idolen, leuke toevoegingen van synths (horen we momenteel te weinig in de metal), catchy refreinen met een hoge meebrul-factor en Sammy die hoge noten haalt zonder dat het op het halen van een sportprestatie lijkt.
Thrillseeker is misschien wel de sterkste track van de vier, maar op geen één valt Shocker door de mand. Dat het bij vier tracks gebleven is, is het enige minpunt. In Kortrijk hoorden we nog meer sterke composities, die van deze EP meteen een album konden maken. Vooral Wild Shocking, de über-catchy en meteen meezingbare setafsluiter toen, die had ik hier nog graag aan toegevoegd gezien. Waarschijnlijk bewaart Shocker dat prijsbeest voor het eerste full album.

Related posts

Orange Goblin – Science, Not Fiction

HellForged – Dehumanised

The Color Of Rain/Meslamtaea – Nihil Vincit Omnia