Home » Shuulak – Rubedo

Shuulak – Rubedo

door Filip van der Linden
201 views 1 minuten leestijd

Met Rubedo rondt Shuulak net voor het einde van 2020 zijn reeks af van vier EP’s over het streven van de alchemist naar het ‘Grote Werk’ en hoe elk verlangen naar glorie onherroepelijk eindigt in dood en verderf. Die reeks startte in 2017 met Nigredo. Daarna volgden nog Albedo in 2018 en Citrinitas in 2019. In 2021 zullen deze vier delen worden samengevoegd om zo het album Rebis te vormen.
 
Rubedo is net als zijn voorgangers een mini-album met drie volwaardige tracks en dan nog een spoken word-sfeerstuk en een outro zonder luide gitaren die knap en heel zacht gezongen wordt door gitariste Eve, wat ze al eerder deed op Citrinitas. De drie tracks zijn opnieuw bijzonder sterk van compositie en opbouw, met The Azoth als absolute uitblinker met een leuk meezingbaar refrein en een lekker tempo. De moderne heavy metal van Shuulak klinkt op dit vierde hoofdstuk agressiever dan op Nigredo. Behalve met de bezettingswissels heeft dat ook te maken met de groei als band. Je hoort dat deze band zijn eigen terrein afbakent van wat werkt en aanslaat en van waar ze in kunnen uitblinken.
 
Rebis wordt de logische verzameling van de vier EP’s, maar ergens reken ik nog op een verrassing. Eén track misschien die als Steen der Wijzen de optelsom is van de inspanning en talenten van deze fijne Nederlandse band.
https://shuulak.bandcamp.com/?fbclid=IwAR2uZJIzTQuDFffNfkAX5Fw0WkVxIflYTkZlg3BCzFJePC8LJvwd64bJoO4

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00