Home » Shyyne – Go Your Own Way

Shyyne – Go Your Own Way

door Edwin Knip
111 views 1 minuten leestijd

Lekker in het gehoor liggende sleaze metal uit Wolverhampton, Engeland.
De band wordt in 2015 opgericht door zanger Toni Gale (ex-Surrender) en gitarist Mark Wilkins (ex-Roulette) met als achterliggend idee iets te gaan doen aan het feit dat er geen glamrock of sleaze metal meer is om van te genieten. In 2017 komen bassist Matt Freeman en drummer Richie ‘Bev’ Bevan bij de band. Samen vormen zij de huidige samenstelling.
Inspiratie wordt gehaald uit bands als Van Halen, LA Guns, Poison, Motely Crue, Skid Row, Queensryche en meer. Het is dan ook mooi dat de band het podium gedeeld heeft met onder andere LA Guns, Y&T, The Lynch Mob en andere voorbeelden voor de band.
De band komt op het album met twaalf nummers, stevige rock met veel gevoel voor humor in de teksten. Het album begint met Say Goodbye waarin de band afscheid neemt van de wereld, een lekker uptempo nummer met stevige gitaar riffs. De eerste drie nummers houdt de band het tempo er in tot in het nummer Broken Down Girl waar het iets rustiger wordt. De rest van het album is meer van hetzelfde, lekker recht toe recht aan rock. Tot het laatste nummer, Song For The Broken Hearted dat een wat rustiger tempo heeft. Het wordt geen ballad, maar het is het punt dat het album langzaam afzwakt.
Voor de liefhebber is dit album ouderwets genieten, even een stapje terug in de tijd.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00