Home » Gospelbeach – Let It Burn

Gospelbeach – Let It Burn

door Edwin Knip
75 views 1 minuten leestijd

De Amerikaanse folkrock band Gospelbeach levert weer een juweeltje van een album af.
Het nieuwste album van Gospelbeach laat je onbewust achteruit zakken in je stoel. Heerlijk ontspannen komen de nummers langs, even een oase van rust in deze hectische wereld. Subtiel gitaarspel wordt verweven met melodieuze piano partijen en harmonieuze zang.
Vanaf de eerste tonen van Bad Habits komt de rust de kamer binnen. Het is een ingetogen nummer waarbij je meteen door de melodie gegrepen wordt. Dark Angel is een nummer met wat meer tempo en doet onwillekeurig denken aan de bekendere nummers van Tom Petty. Ook hier valt het op hoe goed het nummer in elkaar zit. Baby It’s All Your Fault gaat over iemand die verlaten is en wil dat die persoon terug komt want de liefde is er nog. En alles wat er gebeurt is, is toch echt de fout van de ander geweest. Maar het maakt niet uit, want de liefde is er nog.
In een kleine drie kwartier tijd weet Gospelbeach andermaal te overtuigen. Het wordt tijd dat we hier in Europa de band live gaan zien spelen. En als het net zo goed, of zelfs beter, klinkt dan op dit album, dan is het de prijs van de ticket dubbel en dwars waard. Voorlopig moeten we het met dit album doen, en dat is echt geen straf. De band weet zich goed te ontwikkelen en elk nieuw album is weer beter dan de vorige.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00