Home » Benighted – Obscene Repressed

Benighted – Obscene Repressed

door Jochem van der Steen
123 views 2 minuten leestijd

Als het Franse Benighted ergens in grossiert is het ontzettend snelle, snoeiharde deathgrind. Dit nieuwe album is daar geen uitzondering op. De vraag is alleen hoe je na acht platen je geluid nog fris en spannend kunt laten klinken.
Met Obscene Repressed proberen ze dat te doen door er een conceptalbum van te maken. Yep, conceptalbums zijn er echt niet alleen meer voor progrock bands! De twaalf tracks van dit album handelen over een jongen met open gehemelte die wil terugkeren in de baarmoeder van zijn ma. Dit wordt duidelijk geïllustreerd in het nummer Mom, I Love You The Wrong Way. Dat thema klinkt ziekelijk genoeg om te passen bij grind, right?  .
Met een flinke partij blastbeats en slamming d-beats als ondergrond laat Julien Truchan zijn register aan death- en grind vocal trucjes horen. Zijn piq squeals zijn nog steeds een paar van de lekkerste in het genre en zijn gegorgel is bijna ziekmakend. Naast deze standaard deathgrind sound zitten er echter nog wat spannendere stijldwalingen in het album. Ik bespeur een meer hardcore georienteerd geluid. Dit wordt nog eens versterkt door de gastvocalen van Hatebreed’s Jamey Jasta op Implore The Negative. Naast deze populaire artiest hebben de Franse bruten ook nog eens Sebastian Grihm van voormalig tourgenoten Cytotoxin en Karsten Jäger van Disbelief weten te strikken. Het zijn die kleine touches die dit het spannendste Benighted album tot nu toe maken.
Leuk en verrassend is het bonusnummer (op de luxe editie)  Get This, een cover van het gelijknamige Slipknot nummer. Grappig detail; waar het origineel begon met een producer die tegen vocalist Corey Taylor zei “give me a scream” start deze cover met “give me a bree”. Met deze “bree” wordt natuurlijk verwezen naar het geluid van Julien’s eerder genoemde pig squeal.
Als je een fan bent van het deathgrind genre maar er langzaam op uitgekeken raakt door het gebrek aan variatie is dit de plaat die je moet gaan luisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00