Sietse de Krieger brengt nieuwe single uit

Vorige maand bracht de veelzijdige Sietse de Krieger de single The Weakest Predator uit. Hij kreeg bijval van Josh Muncke (Sugar Spine) en Vincent Klok (Vincehatred ). Nu een maand later laat Sietse weer van zich horen met de nieuwe single The Worst. Voor The Worst zocht hij contact met de soloartiest Daniel Brooke die meteen zijn stemgeluid beschikbaar stelde en tevens verantwoordelijk is voor de teksten.

Hoewel The Worst toch weer anders van aard is qua karakter, past het wel mooi in het verlengde van The Weakest Predator. De unieke mix van moderne metal en elektronische elementen blijft aantrekkelijk om naar te luisteren.

In The Worst wordt de strijd tussen tegenstrijdige emoties en identiteiten uitgebeeld. Het figuur voelt zich verscheurd tussen verleden en toekomst, worstelend met interne gevechten en onzekerheden. Ondanks het erkennen van persoonlijke gebreken, is er een uitdagende reis naar zelfreflectie. Muzikaal zijn de contrasten en de strijd op een subtiele manier verwerkt in de intensiteit van de compositie. Afwisselend is de ‘gekweldheid’ in tekst en muziek sterk zicht-/hoorbaar. Het blijkt maar weer dat samenwerkverbanden een chemie losmaken die ervoor zorgt dat de optelsom van de delen soms het totaal overstijgt.

Met ruim 10K aan streams in een maand mag de nodige airplay natuurlijk niet ontbreken voor The Worst.

Instagram: @sietse.dk
Spotify: Sietse de Krieger
Facebook: Sietse de Krieger

Related posts

Charlotte Wessels brengt tweede wingle uit en gaat op tour met Vola 

Even een paar video’s voor het weekend

Xilla lanceert Darkest Days